Metin Feyzioğlu kafası nedir? Nasıl çalışır?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu kısa videolar çekerek Başkanlık Sistemine karşı ilk bayrak açanlardan oldu.

'Sol'da küfretmeden konuşabilen nadir isimlerden olan Feyzioğlu videosunda "Türkiye'de her şeyi bir kişi yönetsin ister misiniz?" sorusu ile tek adamlık göndermesi de yaparak kampanyasını başlattı.

Videosunda "diktatör" demeden diktatörlük algısına oynayarak Başkanlık sistemine adeta ürün yerleştirmesi yapan Feyzioğlu özetle “İsimler önemli değil. Türkiye'de her şeyi bir kişinin yönetmesini, her şeyin bir adamın iki dudağı arasında olmasını ister misiniz?” diyor ve "Karar sizin" diyerek bitiriyor.

Olabilir…

Şiddete, hakarete ve ihanete meyletmedikçe herkes dilediğini söylesin.

Ancak;

Türkiye'de artık bir Metin Feyzioğlu gerçeği var…

Nedir o?

En kritik dönemlerde, en alevli tartışmalarda tarafını hızla belirleyerek ekranlarda boy gösteren ve üslubuyla siyasette var olması gerektiği düşüncesini oluşturan, ancak hiçbir şekilde cübbesini çıkarmayan bir karakterden söz ediyoruz.

Öyle ki kendisine CHP'nin başına geçmesi için yalvaranları gördü bu gözler…

Fakat kimse ümitlenmesin. Metin Feyzioğlu CHP dahil hiçbir siyasi partinin başına geçmeyecek.

Esasen Feyzioğlu CHP'ye Genel Başkan olma fikrini değil, Genel Başkanlığa yakıştırılma fikrini seviyor ve ondan besleniyor.

Aday olmuş, genel başkan olmuş, denenmiş ve başarısız olmuş bir Feyzioğlu'ndansa tüm zamanların en güçlü adayı olarak gösterilmek onu çok daha fazla tatmin ediyor.

Kızmayın…

Güzel strateji :)

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YORUM YAZ