SGK’lı taşınma izni kaç gün?

SGK’lı çalışanların ev taşımaları durumunda kullanabildikleri taşınma iznine ilişkin bilinmeyen birçok durum söz konusu. Peki siz bunları biliyor musunuz? SGK’lı taşınma izni kaç gün? Bu yasal bir hak mı? İşte ayrıntılar.

Bir çalışan olarak hele ki büyükşehirlerde yaşıyorsanız ev taşımak adeta bir problem dağı olarak karşınıza çıkıyor. Doğalgaz, elektrik, su abonelikleri, kontrat, taşınma nakliyat işlemleri derken gün ya da günlerinizi alabilecek bir durum haline gelebiliyor. Peki taşınma izni diye bilinen durum tam olarak nedir? SGK'lı çalışan taşınma iznini kaç gün kullanabiliyor? Ve bunun temel dayanağı nedir?
Hemen cevaplara geçelim;

TAŞINMA İZNİ YASAL MI?

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki çalışanlarla ilgili yasalarda taşınma izni diye bir durum söz konusu değildir. Ancak bu durum buna rağmen birçok firmada taşınma izni dediğimiz durum fiilen kullanılabilmekte.
Nasıl mı? Buyrun;

SGK'LI TAŞINMA İZNİ KAÇ GÜN?

Yasada sabit olmamasına rağmen iş sözleşmelerinde özellikle kurumsal firmalarda bu durum çalışanın talebi olmaksızın sözleşmesine eklenerek korunmuş durumda.

2019 yılı itibarıyla İstanbul'da bulunan kurumsal firmalarda taşınma izni genel olarak 2 gün olarak sözleşmelerdeki yerini alıyor. Ve ikamet değişikliğinizi iznin sonunda İnsan Kaynaklarına bildirmek suretiyle taşınma iznini 2 gün olarak kullanabiliyorsunuz.

Kurumsallığı oturmamış bir firmada çalışıyor iseniz taşınma izni kullanmanızı nasıl garantilersiniz?

Eğer nispeten küçük bir şirkette işe giriyorsanız ileride doğabilecek taşınma durumunuz için tedbirli davranıp sözleşmenize taşınma iznini ekletebilirsiniz.

Böylece herhangi bir ikamet değişikliği durumunuzda 2 günlük izninizi rahatça kullanabilirsiniz.


0 Yorum

Yorum Yap