Bedelli askerlik 15 güne mi düştü?

2018-2020 arasında gerçekleşecek bedeli askerlik uygulamaları için sevk bilgilerinin açıklanması ile e-devlet sistemi üzeride yer alan tarihler kafa karıştırdı. Sevk başlangıç tarihi ile sevk bitiş tarihi arasına koyulan 15 günlük süre bedelli askerliğin 15 güne düştüğü algısına neden oldu. İşte gerçek…

Türkiye'de 6 aylık bir zamana yayılan süreçte bedelli askerlik için başvuran yaklaşık 800 bin aday için kesin ve 2020 yılına kadar sürecek olan bedelli askerlik celp ve sevk bilgileri açıklandığı anda bir merak oluştu.

Bedelli askerlik 15 güne mi düştü?

Bu merakın nedeni ise sistemde adayın askere katılacağı tarihin artık yazmıyor olması ve bununla birlikte 15 günlük geniş bir sevk süreci verilmesi.

Soruyu hemen yanıtlayalım; Bedelli askerlik uygulaması kesinlikle 15 güne düşmedi.

Sevk için verilen başlangıç ve bitiş süresi adı üzerinde sevk süresidir. Bu 15 gün içerisinde askerlikle ilgili işlemlerinizi yaptıracaksınız. Sonrasında ise 21 günlük askerlik görevinizi yapacağınız tarihi öğreneceksiniz.

Sadece ikamet ettiği yer ile askerlik yapacağı yer arasında kayda değer bir uzaklık olanlar için daha önceki uygulamalarda olduğu gibi 1-3 gün arasında yol izni olacak ve bu süre askerlikten düşülerek 18 güne kadar gerilemiş olacak.

Bunların dışında bedelli askerlik uygulaması 21 gün olarak devam edecek.


0 Yorum

Yorum Yap