31 çekmek orucu bozar mı? İstimna 31 çekme oruca mani mi?

Halk arasında 31 çekmek olarak bilinen elle mastürbasyon sonucu boşalma, orgazm olma durumu orucu bozar mı? İşte oruçlu iken yapılacak bir mastürbasyonun hükmü ve 31 çekmek orucu bozar mı sorusunun cevabı...

31 çekmek, halk arasında kullanılan bir tabir olarak mastürbaston, yeni elle kendini uyararak boşalma demektir. Bir ilişki simülasyonu olarak düşünülen 31 çekme fiili yani İslam hukukundaki adı istimna olan bu eylem insanın hayatını gusülsüz devam ettirmesi kesinlikle yasak olan duruma karşılık gelir.

31 ÇEKMEK ORUCU BOZAR MI?

Peki mastürbasyon, yani istimna ibadetlerimizin en önemlilerinden olan oruç ibadetine mani mi? 31 çekmek orucu bozar mı? İşte istimnanın dinimizdeki karşılığı ve oruca etkisi;

31 ÇEKMEK ŞEHVETLE BOŞALMAK DEMEK OLDUĞU İÇİN VE MENİ GELDİĞİ İÇİN

Bu konuda güvenilir kaynaklarımızdan Nureddin Yıldız'ın fetvası üzerinden ilerliyoruz. Yıldız durumu şöyle açıklıyor;

31 ÇEKMEK SURETİYLE BOŞALMAK ORUCU BOZAR

Elle 31 çekmek suretiyle boşalmak Ramazan ayında oruçlu iken yapılırsa dinimize göre tutulan orucu bozar. Çünkü yapılan mastürbasyon bir şehvet ile boşalma durumunun adıdır. Ve bu durumda yapan kişinin orucu bozulur.

GEÇMİŞTE BÖYLE YAPMIŞSANIZ…

Eğer geçmişte 31 çekmek suretiyle orucunuzu bozmuş iseniz istiğfar ederek bu günahtan kurtulmak için af dilemeniz gerekir. Ayrıca o günü 1 gün oruç tutarak kaza etmeniz gerekir. Ancak ortada ağır bir günah olduğundan tevbe ve istiğfar da gerektirir ki umulur ki bağışlanalım!


0 Yorum

Yorum Yap