Rüyada boşalmak orucu bozar mı? Rüyada ihtilam olmak oruca mani midir?

Müslüman erkeklerin özellike Ramazan ayındaki en büyük endişelerinden biri rüyada boşalmak, yeni uykuda ihtilam dediğimiz orgazm olma durumudur. Ramazan orucu tutan bir Müslüman erkek rüyada boşalırsa orucundan olur mu? Yenilemesi ya da kaza etmesi gerekir mi? İşte rüdaya boşalmak orucu bozar mı? Sorusunun cevabı

Daha önce işlediğimiz konulardan mastürbasyon ya da elle boşalmak biçiminde değil de istek ve irademiz dışında rüyada boşalmak orucu bozar mı? İşleyeceğimiz bu konu yeni bir merakı gidererek bilincimizi artıracak.

RÜYADA BOŞALMAK ORUCU BOZAR MI?

Nureddin Yıldız hocanın ve birçok gemiş İslam aliminin bu konudaki yorumu rüyada boşalmanın oruca herhangi bir arıza katmaması durumudur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. İşte ayrıntılar;

1- Rüyada boşalmak istemsizce gerçekleştiği için kesinlikle orucu bozmaz!

2- Dikkat etmemiz gereken nokta ise şu. Uyandığımızda gusül abdesti almak. Rüyada boşalan birisi uyandığında guslederek normal hayatına orucuna kaldığı yerden devam eder.

Yıldız, durumu kısaca şöyle açıklıyor;

"Uykuda ister rüyasız olsun isterse de rüya ile olsun istemsizce boşalmış olmanın oruca herhangi bir zararı yoktur. Gusledilir ve normal hayat devam eder."


0 Yorum

Yorum Yap