Askere saat kaçta teslim olunur? Birliğe en geç katılma saati

Kısa dönem, Uzun dönem ya da Bedelli askerlik fark etmeksizin askerlerin merak ettiği ve hiçbir zaman net bir biçimde açıklanmayan teslim olma saati konusunu inceliyoruz…

Askere gidecek olanlar sülüslerini aldıktan sonra görüyorlar ki bu belgede teslim olma günü var fakat saati yok. Yıllardır Türkiye'de askere teslim olma saatini bilmeyen vatandaşlar kulaktan dolma bilgilerle ya da risk almadan sabahın 9'unda askeri birliğine teslim olur. Peki durum öyle mi?

Askere saat kaçta teslim olunur?

Askerlerin birliğe katılma günleri geldiğinde askeriye dediğimiz alanın önü ve içinde tam bir kaos olur. Sıra bekleyenler, toplu halde oradan oraya götürülenler vs. Yani o karmaşada sizin saat kaçta teslim olduğunuzun çok bir önemi yoktur. Asıl önemli olan o gün içerisinde askeri birliğinize teslim olmuş olmanızdır. Buna illa bir saat belirtmek gerekiyor ise gece 12'den önce diyebiliriz.

Ancak;
Alayda işlerin hızlı ilerlemesi ve sizin neredeyse tek başınıza giriş yapmak durumunda kalma ihtimalinize karşı tedbiren en geç saat 16.30'da askeri birliğinize teslim olmanız daha iyidir.

Sorun çıkmasa da bu saatin sonrasına kalanların tek başına alaya girmesi orada görevli olanların da başka bir işle meşgul olmayacakları için zorluk çıkarmaları muhtemeldir.

O nedenle diyoruz ki 16.30'da askeriyenin kapısında olun.

Hayırlı teskereler.


0 Yorum

Yorum Yap