HGS etiketi nasıl çıkarılır? 5,5 dakikada camınızdaki HGS yapışkanını sökün

HGS etiketi her ikinci el araç alan kardeşimizin başının belasıdır. Sökülmediyse günlerce cesaret edilemez. Söküldüyse çiçeği burnunda arabanızda o haliyle aylarca kalır. Hazırladığımız yöntemlerle arabanızın camındaki yapışkandan kurtulun! Peki bu HGS yapışkanı nasıl çıkarılır? İşte yolu ve yordamı....

Hayatında en az bir kez ikinci el araç almış olanların bileceği üzere arabalarımızın ilk değiştirilmesi gereken kısımlarının başında köprü ve otoyollarda kullanacağımız HGS'ler gelmekte. Çünkü HGS etiketleri kişiseldir ve satıldığı anda eski kullanıcı, otomobile tanımlı HGS'yi kullanıma kapatacaktır. Ancak hiçbir satıcı aracına yapıştırdığı HGS etiketini yeni kullanıcı için sökme zahmetinde bulunmaz. Onun için uzanması da yapışkanı nedeniyle sökmesi de hayli zahmetli olan HGS etiketi yeni aracımızı alırken deyim yerindeyse tam bir baş belasıdır.

Hatta birçoğumuz sırf o etiketi camdan çıkarmayla uğraşmamak için aylarca kendi HGS etiketini aracına yapıştırmaz ve ücreti geçiş noktalarında eliyle tutmayı tercih eder. Ta ki bir oto yıkamacıyla yolu kesişip çıkarmasını rica edene kadar.

Peki otomobilimizin camında yapışık halde bulunan ya da sökerken yapışkanının bir kısmının camda kalan HGS etiketi nasıl sökülür? İşte bunun 4 pratik yolu.


1- HGS etiketinizin sökebildiğiniz kısmını elinizle çıkarttıktan sonra alacağınız bir adet jilet ile 20-25 derecelik açı ile HGS etiketini kazıyarak çıkarabilirsiniz. Jilet camı çizer mi diye korkmanıza lüzum yok. Dik biçimde çizmeye çalışmazsanız ve kazıma işlemini küçük hareketlerle yaparsanız camınız çizilmeyecektir.

2- Aracınızda eğer yağmur sensörü, otomatik kararan dikiz aynası gibi HGS üzerinde zarar görecek bir elektronik aksam yok ise bir çakmak aracılığıyla HGS etiketini ısıtınız. Yumuşayan HGS etiketi artık elinizle tutup çekebileceğiniz kıvamdadır ve kolayca çıkacaktır. Ancak belirttiğimiz gibi. Aracınızda HGS'nin hemen üzerinde elektronik aksam ve bunu koruyan plastik kısımlar var ise bu yöntemi kullanmamalısınız.

3- Diğerlerine göre başarı yüzdesi daha düşük olsa da en risksiz ve belki de ilk denemeniz gereken yöntem ise şu; HGS etkiketini elinizle ıslatın. Birkaç dakika sonra mutfaklarda kullandığımız bulaşık süngerinin sert yeşil yüzeyiyle yine küçük hareketlerle deneyin.

DÖRDÜNCÜ VE FAVORİ YÖNTEMİMİZ

En yakınınızda ilk gördüğünüz hanımefendiden bir adet aseton (oje sil) rica ediyorsunuz. Bir bulaşık süngerinin köşesini bununla ıslatıp biraz içine işlemesini bekliyorsunuz. 40 saniye kadar. Ardından kullanmadığınız bir alışveriş kartıyla kazımaya başlıyorsunuz. Sesler kuruduğunu hissettirdikçe aynı şekilde ıslatarak kazımaya devam ediyorsunuz. Bütün bir HGS etiketinin 5 buçuk dakika kadar bir sürede çıktığını göreceksiniz. İşte videosu da burada;

 

Artık eski HGS yapışkanını çıkarttığınıza göre, banka ya da PTT'den aldığınız ve adınıza tanımlı yeni HGS etiketinizi yapıştırabilirsiniz.

Hayırlı yolculuklar :)


0 Yorum

Yorum Yap