PES’te plase şut nasıl çekilir? İşte PES 2019’da falsolu vuruş yöntemi

PES’te isabetli şut nasıl çekilir derken aklına kesme tabir edilen falsolu plase şutlar gelen ve “Ulan bu nasıl yapılıyordu ya?” diyenlerdenseniz buyrun… İşte PES’te plase şut ve falsolu vuruş tuşları…

PES tutkunlarının birçoğu geçmişten, ta Winning Eleven döneminden bu yana oyunu takip ettikleri için yenilikleri denemektense geleneksel usullerle oyunu oynamaya devam ediyor. Ancak PES de dünyadaki birçok konuda olduğu gibi futbolda da yerleşen ve kendini modern futbol olarak bize tanıtan yeni nesil futbolu oyunlara uyarlamakta gecikmedi ve artık PES 2019'lardan söz ettiğimiz yeni futbol oyunlarında modern futbol oynamanız gerekiyor.

Bunu yapmanız için gerekli geliştirmeleri yapan KONAMI, PES serisinde de bunlara uygun tuş kombinasyonlarını sizlerle paylaşıyor. İşte plase şut dediğimiz, kimilerinin kesme top da dediği falsolu vuruşun PES 2019'daki yapılışına ilişkin kısa ve öz bilgiler;

PES'TE PLASE ŞUT NASIL ÇEKİLİR?

Kaleciyle karşı karşıya gelin ya da gelmeyin vuruşunuz kesme tabir edilen falsolu ve daha zor noktaya giden bir isabetli şut olsun istiyorsanız aradığınız tuş R2 tuşu.

Ancak falsolu şut çekmek için R2 tuşunu kullanmanız yetmiyor. Bu sizin yönlendirme tuşunuz olacak. Onun için PES'te falsolu bir kesme vuruş için R2+KARE (şut) a basmanız gerekiyor.

Aynı şey sağ ve sol kanatlardan açacağınız ortalar için de geçerli. Ortalarınızın daha kavisli ve isabetli gitmesi için R2 ile birlikte orta açma tuşu olan yuvarlak'a basmanız gerekiyor.


0 Yorum

Yorum Yap