Onu da Erdoğan'ın halletmesi gerekiyormuş... İstismar tasarısı geri çekildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın konu ile ilgili açıklama yapması sonrası, Türkiye gündemini esir alan 'istismar tasarısı' altıncı gününde geri çekildi...

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Konu ile ilgili ilk haberimizde neyin, ne olduğunu yazmış ve sormuştuk: Ak Parti neyi bekliyor? İyi bir niyetle yola çıkılmış olsa da tamamı yanlış yazılmış, sınırları belli olmayan bir tasarı konusunda neden ısrar ediliyor? Bunu da mı Erdoğan halletsin?

Evet. Bunu da Erdoğan'ın halletmesi gerekiyormuş.

TASARI GERİ ÇEKİLDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Erdoğan'ın dün akşam yaptığı açıklama sonrası dakikalar önce söz konusu tasarının komisyona çekildiğini belirtti. Komisyonda tekrar ele alınacak tasarı için muhalefetten yükselen sesler başta olmak üzere yapılan eleştirilerin ve önerilerin de değerlendirileceğini söyledi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün akşam AA'ya konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Görevi, sorunlara çözüm üretmek olan siyaset kurumunun, bu önemli toplumsal sıkıntının çözümüne yönelik arayış içinde olmasından daha tabii bir durum yoktur. Ancak, söz konusu kanun tasarısının görüşmeleri esnasında başlayan tartışmanın, kamuoyunda çok farklı tepkilere, eleştirilere, önerilere neden olmasının, konunun yeniden ele alınmasını gerektirdiği açıktır. Hükümetin toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri dikkate alarak, geniş bir mutabakat içerisinde bu sorunu çözmesinde büyük fayda görüyorum" demişti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Dün gün içerisinde konu ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, öneriyi geri çekmeyeceklerini vars amuhalefetin önerileirni dinleyebileceklerini belirtmişti. Sonrasında Bakanlar Kurulunun sona ermesi üzerine basın mensuplarının karşısına geçen Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,  "muhalefetin önerileri varsa buyursunlar" açıklaması yapmıştı. O sıralarda MHP'li Akçay ve CHP'li Gök ile telefonda görüşen Elitaş'a her iki parti de önerilerini sunmuştu:

Akçay: Önerimiz düzenlemenin geri çekilmesi

CHP'li Gök: Önergenizi çekin.

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

1175


0 Yorum

Yorum Yap