Uykuya dalarken kafada patlama sesi bir hastalık mı?

Tam uykuya dalarken 1 metre yakınınızda dünyanın en şiddetli patlaması oluyor! Evet yanlış duymadınız. Uykuya dalarken kafanızda şimşek çakmasına benzer şiddetli bir patlama sesi duyuyorsunuz. Hastalığınızın adı patlayan kafa sendromu…

Uykuda ya da genellikle uykuya dalarken patlama sesi duymak… Evet tam da okuduğunuz gibi gece uykusuna yatmak üzere hazırlanırken bu korkuyla ayakları geri giden yüzbinlerce insan var. Ve bu şokla uyandığı her gece ciddi bir rahatsızlık ile karşı karşıya olup olmadığını merak eden, sonrasında unutan, yeniden yaşadığında aynı döngünün içine düşen yüz binler…

Bu hastalığın adı patlayan kafa sendromu ve bu rahatsızlığa sahip olanların zannettiğinden çok fazla kimse bu sorunla yaşamakta. Peki nedir bu patlayan kafa sendromu? Gecenin bir yarısında uykuya dalmak üzereyken beyninin içerisinde bu kadar canlı ve gerçek bir sesi kulaklarıyla nasıl duyuyor insanlar? Dahası ciddi bir hastalığın belirtisi mi?
İşte ayrıntılar;

Uykuya dalarken patlama sesi duyanların rahatsızlığın adı: Patlayan kafa sendromu

KAFADA PATLAMA SESİ NEDEN OLUR?

Yaşayanların şikayetleri ve günlük hayatlarına ilişkin verdiği ipuçlarıyla varılan sonuçlara göre patlayan kafa sendromu daha çok aşırı stresli bir iş veya aile hayatı olanlar ile günde 1 paket ve üzeri sigara içenlerin yaşadığı bir rahatsızlık. Buna bağlı olarak yine bu şikayete sahip olanların bir bölümünün burun eti şişliği ya da alerji nedeniyle burun tıkanıklığı problemi yaşayanların da sayısının azımsanmayacak oranlarda olduğu belirtiliyor.

ZARARI VAR MIDIR?

Kafanın içinde şimşek çakması benzeri bu patlama seslerini duyanların merak ettiği en önemli şey ise bu sendromun bir zararı ya da başka bir hastalığın habercisi olma durumu olup olmadığı.

Söz konusu sendromun bilinen bir zararı yok. Ve bir hastalığın belirtisi olabileceğine ilişkin de elde edilmiş hiçbir veri yok.

KORUNMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR? NASIL GEÇER?

Bu rahatsızlıktan kurtulmak için yukarıda belirtildiği üzere 3 ana eksende önlemler almalısınız;
1- Hayatınızdan stresi çıkarın. Ya da azaltın
2- Sigarayı bırakın ya da oldukça azaltın
3- Burun tıkanıklığı probleminiz için bir KBB uzmanına görünmeli ve uygun bulduğu takdirde burun açıcı damlalar kullanmalısınız.


0 Yorum

Yorum Yap