Grip olmak üzereyken ne yapılmalı?

Özellikle mevsim geçişleri sırasında bizleri yakalayan grip hastalığı virüsü belli aralıklarla yaklaşık 1 haftamızı zehir edebiliyor. Çoğu insan grip başlamadan önce grip olacağını hisseder. Peki Grip olmak üzereyken ne yapılmalı? Neleri yer ya da içersek gribi gelmeden geri göndeririz?

İnsan kendi vücudunu dinlediği zaman belli aralıklarla tecrübelerine yenilerini ekler ve hangi rahatsızlığı nasıl ve ne zaman yaşadığı konusunda fikir sahibi olur. İşte grip de böyle bir hastalıktır. Çoğu kimsede belirtiler aynı olsa da farklılık da gösterebilmektedir.

Biz genel üzerinden ilerleyelim. Genellikle insan grip olacağı zaman hastalığın asıl ağrılı ve akıntılı süreci başlamadan önce boğaz ağrısı, kuru ya da az balgamlı öksürük, nadiren de bel ağrısı ile grip olmak üzere olduğunu anlar. İşte önerilerimiz bu aşamada grip olmadan işleri yoluna koymanız için uygulamanız gerekenler…

Grip olmak üzereyken ne yapılmalı?

Eğer grip olacağınızı hissediyorsanız o andan itibaren virüsle topyekün bir mücadeleye girin ve o günden itibaren;

1- Tarhana çorbası tüketin
2- Susamasanız da su için
3- Limon yiyin.
4- Sıkma Nar ve Portakal suyu sıkarak için (çok soğuk olmasın)

Bu uygulamaları boğaz ağrınız olduğu anda grip olmak üzereyken yakalar ve uygularsanız virüsü bedeninizi 1 haftalığına esir almadan önce vücudunuzdan kovma ihtimaliniz oldukça yüksek.

Geçmiş olsun :)


0 Yorum

Yorum Yap