İstihbarat sadece İsrail'e özgü bir şey değildir

Kullandığı “istihbarat yöntemlerini” yalnızca kendisinin bildiğini zanneden İsrail, son dönemlerde fena yanılmış durumda.

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

İşgal devleti, Gazze ablukasını hep diri tutmak için istihbarat faaliyetlerine hız vermiş durumda. Mossad'ın son zamanlarda Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya mecralarına yöneldiği ve Filistinli gençleri “ağlarına düşürmeye çalıştığı” konuşuluyor. Amaç, bu gençlerden Hamas'ın ve diğer direniş gruplarının Gazze şeridindeki faaliyetlerine dair bilgi toplamak.

KİM KİMİN “AĞINA” DÜŞÜYOR?

Gelişmeler konusunda Gazzeli gençleri uyaran Hamas mensubu hackerlar da harekete geçti.

Sahte isimler ve güzel kadın fotoğrafları (hatta güzel İsrailli kadın asker fotoğrafları) ile profiller oluşturuldu ve onlarca İsrailli asker, Hamas'ın ağlarına takıldı.

Durum, İsrail ordusu tarafından doğrulandı. Fakat orduya göre “Hamas, bu operasyonla önemli bir askeri bilgiye ulaşmadı.”

KİM BİLİR?

Geçtiğimiz günlerde Kudüs'te yaşanan “kamyonlu saldırı” da bu iddialar ile tekrar gündeme geldi.

Diriliş Postası Yazarı İsmail Yaşa, Netanyahu'nun “Ya bunlar IŞİD!” çıkışıyla üstünü örtmeye çalıştığı saldırı ile ilgili “Kim bilir?” dedi: “Belki de bu eylemi planlayan Filistinliler, İsrail askerlerinin o gün o saatte o alanda toplanacakları bilgisini Facebook'ta güzel bir kızla arkadaşlık kurduğunu zanneden bir İsrail askerinden almıştır…”

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

1428

 


0 Yorum

Yorum Yap