IŞİD'in İsrail'i hedef almamasına artık İsrail'de mi şaşırıyor ne?

Artık IŞİD'in kendilerine saldırmamasından rahatsız olan İsrail Hükümeti Filistinli Müslüman direnişçileri IŞİD'çi olarak tanımlamaya başladı. Peki tuttu mu? Bakalım tutmuş mu?

EYLEM | HABER MERKEZİ

İki gün önce Armon HaNatziv isimli Yahudi yerleşim biriminde bir kamyon, İsrail askerlerinin toplanma alanına girdi. 1'i kadın 4 asker öldü, 17 asker de yaralandı.

NETANYAHU: KAMYONCU IŞİD'ÇİYDİ!

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu kamyon şoförü Filistinli Fadi Kanber şehid oldu. Başbakan Netanyahu, Kanber'in IŞİD mensubu olduğunu söyledi. Şehidin ailesi yalanladı.

KENDİ POLİSİ DE YALANLADI

Natanyahu'nun bu dayanaksız iddiasının arkasında polis bile durmadı. Güvenlik birimleri "İsrail'de IŞİD'in faaliyet gösteren hücresi olmasına ihtimal yok" dedi.

Filistinlilerin üzerine bomba yağdırmak adına "IŞİD'çi Filistinliler" olması Netanyahu için bulunmaz nimet olsa da bunun gerçeği yansıtmadığı ve IŞİD'in bir tek İsraillinin kılına dokunmadığı gerçeği ortada.

Aslında Müslüman bir örgüt, hatta devlet olduğu iddiasındaki IŞİD'in muhatap olduğu o soru da Netanyahu tarafından yeniden sorulmuş oldu "Madem Müslümansınız. Neden İsrail'e değil de Müslümanlara saldırıyorsunuz?"


0 Yorum

Yorum Yap