Yunanistan yan çizecek! Aha şuradan anlayın!

15 Temmuz’un sabahında topukları popolarına vura vura kaçan şerefsizleri bırakın asmayı, dört duvar arasına sokup besleyemeyeceğiz bile…

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

8 darbeci 16 Temmuz sabahında TSK'dan çaldıkları bir Skorsky helikopterle Yunanistan'a kaçtı. Dedeağaç'a inen hainleri Türkiye geri istedi. Çipras “Vereceğiz” dedi ama Yunanistan yan çizecek.

İLK YARGILAMA

Namlularını halka Temmuz'un tam ortasında çeviren darbecilerin ilk yargılaması dahi 5 ay sonra gerçekleştirilmişti. Aralık ayının ilk haftası gerçekleşen yargılamalardan çıkan kararlar şu şekilde:

5 Aralık: 3 darbeci için “Türkiye'ye iade edilmeyecek” dendi.

6 Aralık: 3 darbeci için “iade edilecek” dendi.

8 Aralık: 2 asker için "iade edilmeyecek" dendi.

Konu çok tartışıldı. Yüksek Mahkemeye sevk edildi.

SÜRECİN ÖNEMLİ AYRINTISI: KILIK, KIYAFET, KELEPÇE…

Tüm bu mahkemeye getirilip-götürülme süreci boyunca darbeciler, mümkün mertebe yüzlerini bir bezle ya da kıyafetle kapatmaya çalışıyorlardı. Elleri kelepçeliydi. Yüzlerinden tek bir kare dahi alınmaması için büyük çaba sarf ediyorlardı.

u

Ama birden “bir şey” oldu!

Bugün gerçekleşen mahkemeye kelepçesiz ve takım elbiseli katıldılar…

Genelde tecavüz davalarında gördüğümüz, iyi hal indirimine sebep olan, zanlı bunları giyiyorsa “bir numara döndüğünü” anladığımız takım elbise içerisinde gerine gerine yürüyen darbeciler aylar sonra ilk kez şu şekilde görüntülendi:

20170123_2_21444984_18227869_Web
20170123_2_21444984_18227868_Web

Kıbrıs görüşmelerinde garantör olarak bulunmamız boğazlarına oturdu zaar. Yunanistan yan çizecek anlaşıldı…

* Kıbrıs?

Ocak ayının başından beri Cenevre'de devam eden Kıbrıs müzakerelerinde aşılamayan en önemli konu Türkiye'nin garantörlüğü ve adadaki askeri. Yunanistan ve İngiltere'nin Rum tarafına hamilik yaptığı görüşmelerde Türkiye'nin KKTC'nin garantörü olması sürekli eleştiriliyor. Adadan askerlerin de çekilmesini isteyen Yunanistan'a 13 Ocak'ta cevap veren Erdoğan, adadan ve garantörlükten çekilmenin kesinlikle mümkün olmadığını söylemişti. Ama anlayana tabi... Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, 21 Ocak'ta basına yansıyan bir açıklamasında Türk askeri için "işgalci" dedi. Türkiye'den henüz bir cevap gelmedi.


0 Yorum

Yorum Yap