Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz uyarısı ne demek?

Bedelli askerlik için başvuran bazı adayların profillerinde yoklama, muayene ve ödeme gibi onay tikleri çıkarken bazı adaylar ise e devlet sisteminden baktıkları ASAL Asker alma Bedelli sınıflandırma sorgulamalarından ünlem işaretli bazı uyarılar almakta. Peki asker adayları aldıkları “Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz” uyarısını gördüğünde korkmalı mı? “Yükümlü olarak kaydınız bulunmuyor” ne demek? Bu uyarıyı alan Bedelli askerlik ya da normal askerlik adaylarının ne yapması gerekiyor? İşte ayrıntılar

"Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz"

Bedelli askerlik için sırasıyla gereken işlemler olan;
E Devlet sistemi üzerinden Bedelli askerlik için başvuru yaptınız,
Başvuru sonrası aldığınız çıktı ile bankaya 15.000,00 TL yatırdınız,
Sonrasında bu belgelerle şubeye gidip işlemlerinizi yaptırdınız…
Bu aşamalar sonrasında Bedelli Asker olmak için e devlet üzerinden ASAL sınıflandırmasını bekliyorsunuz…

Eğer durumunuz bu ise ve buna rağmen yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz uyarısı alıyor iseniz korkmanıza gerek yok. Bu normal bir durumdur ve ASAL dediğimiz Asker Alma sisteminde adayın daha önce tecil ya da başvuru için yoklama kaydı olup olmadığını gösterir.

Yani siz bedelli askerlik için yaptığınız başvuru dışında daha öncesinde askerlik şubesinde bir yoklamaya tabi olmadı iseniz karşınıza Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz uyarısı çıkacaktır.

Dolayısıyla bu uyarıyla karşılaşan kişi daha önce askerlik için başvurmamış, Sağlık Ocağına gidip muayene olmamış demektir. Bedelli işlemlerinde ise bu durum söz konusu değildir. Bu uyarı ile karşılaşanların yoklama işlemi ya da sağlık ocağı muayenesi yaptırmasına gerek yoktur.

Bedelli askerlik başvurularınız tamam ise belirlenecek celp dönemi için sevk kağıdını beklemeleri ve sonrasında şubenin yönlendirmesi ile yoklama ve muayenesini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

ÖZETLE;

Bedelli askerlik başvuru sonrasında ASAL e-Devlet sisteminde aldığınız “Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz” uyarısı sizi korkutmasın. Beklemeye devam edin.


0 Yorum

Yorum Yap