Yeni Şafak gazetesi kimin?

Gedi.com.tr olarak medya alanında yayın yapan gazeteler ve internet siteleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirecek içerikler hazırlamaya başladık. Pek çok gazetenin sahibini, yayın çizgisini, yazarlarını, ortalama tirajlarını ve Türk basınındaki serüvenini sizler için araştırdık. İşte Yeni Şafak gazetesinin sizler için derlediğimiz kimliği:

Albayrak ailesinin sahibi olduğu gazetenin resmi imtiyaz sahibi Yeni Şafak Gazetecilik Anonim Şirketi'dir. Şirket adına Ahmet Albayrak tarafından yönetilen gazete de esasen Milli Görüş'ün yayın organı olan Milli Gazete kökenli isimler tarafından kurulmuştur. Yayın hayatının ilk evresinde daha entelektüel ve fikri yayınlar yürüten gazete, politik anlamda Refah Partisi'ni destekler konumda bulunmuştur. 28 Şubat süreci sonrası pek çok sorunla boğuşsa da hareketin hedef aldığı muhafazakar kitlenin gazeteye sahip çıkması sonucu ayakta kalmıştır. 2002 yılı sonrası AK Parti destekçisi bir çizgiye kayan gazete, 2012 yılı sonrası yönetiminde bir yenilenmeye giderek internet yayınlarına ağırlık vermiştir. İnternet portalı basılı yayınlarından çok daha güçlü pozisyonda bulunan gazete ayrıca Türkiye'nin en güçlü yazar kadrolarından birisine sahiptir. Fiilen İbrahim Karagül tarafından yönetilen gazetenin yayınları aynı zaman Tvnet tarafından da desteklenmektedir. Ayrıca gazeteye bağlı pek çok farklı internet yayın platformu da bulunmaktadır. Gzt ve Gzt altında yayın yürüten Mecra gibi oluşumlar markaya ait alt markalardır.

Hayrettin Karaman, Yusuf Kaplan, Özlem Albayrak, Fatma Barbarasoğlu, Hasan Öztürk, Kemal Öztürk, İbrahim Tenekeci, Tamer Korkmaz, Faruk Beşer, Taha Kılınç ve Mehmet Şeker gibi isimlerin yazarlık yaptığı gazetenin ortalama tirajı 105.000 - 115.000 arasında seyretmektedir. Gazetenin dağıtım sisteminin merkezinde ise abonelik bulunmaktadır. 


0 Yorum

Yorum Yap