Yeni 2019 Mazda 3 nasıl? İşte ilk gedi yorumları

Mazda artık C segmentte devrim yapacak yeni 2019 Mazda 3’ünü resmen ve tamamen gösterdi. Peki kamuflajlarını çıkaran yeni Mazda 3 nasıl? Gedi’nin yorumları ve tavsiyeleri neler? İşte özellikleri ile birlikte Yeni Mazda 3 değerlendirmemiz…

Mazda, artık C segment araç almayı düşünmeyen Amerikan otomobil pazarına bile heyecan getirdi. Japonların yeni harikası 2019 Mazda 3, tam manasıyla küresel bir araç olarak tasarlandı.

TÜRKİYE'DE BİNİCİ İÇİN EN İYİ OTOMOBİL

Konsept tasarımların yeni Mazda 3 zannedildiği aylar artık geride kaldı ve 2019 Mazda 3 resmen ve tamamen kendini gösterdi. Türkiye için hala açık ara en iyi tasarım ve sürücü otomobili olma özelliğini taşıyan Mazda serileri yeni Mazda 3 ile de binici tabir ettiğimiz Türk otomobil tutkunlarının gözdesi olacağa benziyor.

m3_1

DÜNYAYA EĞLENCELİ VE KEYİFLİ SÜRÜŞ KAVRAMINI GETİRDİ

Bize göre de Mazda özellikle 2014 sonrası modelleriyle dünyaya, hareketli, eğlenceli ve sürüş odaklı olma özellikleriyle bu kavramların benimsenmesini ve daha önemlisi birçok rakibi tarafından taklit edilmesini getirdi.

YENİ MAZDA 3'TE HEM SEDAN HEM HATCBACK KASA OLACAK MI?

Mazda, daha önce olduğu gibi 2019 Mazda 3'te de sedan ve hatchback olarak iki alternatifi de tüketicisine sunmaya devam edecek.

m2_1

m4

YENİ MAZDA 3'ÜN VİTES VE ŞANZIMANI NASIL?

Mazda 3 yeni modeli 2019 Skyactiv-X kasasında geleneksel altı vitesli ve tam otomatik şanzıman ile yine üretimi kendisine ait 6 ileri vitesli manuel şanzıman seçenekleri sunacak.

m1_1

MAZDA 3 YAKIT TÜKETİMİ ARTIK DAHA DA TASARRUFLU

2014 sonrası modellerinde Skyactiv ismini verdiği motor teknolojisiyle yakıt sıkıştırma oranını 14.1 e kadar çekmeyi başaran Mazda, Yeni modelinde bunnu Skyactiv-X ile daha da düşürüyor ve motorun yakıtı sıkıştırma-ateşleme teknolojisi sayesinde sadece güç ve torku arttırmakla kalmayıp verimlilikte önemli kazanımlar sağlıyor. 

2.0'LIK MOTOR SEÇENEĞİ TÜRKİYE'NİN HASRETİ OLMAYA DEVAM EDECEK Mİ?

Amerika'da 2.0 litrelik motor seçeneğiyle satışa sunulan Mazda 3'ün Türkiye'de vergi ve yakıt fiyatları nedeniyle bu kasada da olmaması ihtimaline yüksek bakılıyor.

YENİ MAZDA 3'ÜN BEYGİR GÜCÜ VE TORKU KAÇ?

Skyactiv-X teknolojisine sahip yeni 2019 Mazda 3'ün 2.0 litrelik paketinde 190 beygir gücünde 170 torkta satışa sunulduğu belirtiliyor. 

MAZDA 3'E STANDART ÖTESİ BİR İÇ TASARIM GELDİ

Öte yandan Mazda 3'ün sürüş odaklı olma özelliğinin büyük bölümü de iç kabinde sağladığı kalite ve multimedya alanların kullanımında sürücüyü önemsemesi bu kasada da dikkat çekmeye devam ediyor. Öyle ki yeni Mazda 3'ün içerisinde C segmentin daha önce görmediği kadar yumuşak malzeme, el işçiliği ve kaliteli ayrıntılar dikkat çekiyor.

VİRAJLAR İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA YAPILDI

Mazda, 2019 versiyonunda gövde kabuğunu daha da sertleştirdi ve damperlerinin sert ivmelenme altında araç yüklerini daha iyi idare edecek şekilde ayarladı. Ayrıca tork-vektör sistemini agresif virajlarda güveni arttırmak için ayarladı. 

MULTİMEDYADA DEVRİM

Mazda önceki kasasında olduğu gibi yine rakiplerinin D segmentte kullanabildiği ayrıntıları M3'ünde kullanmış ki takdir etmemek elde değil. Bu kapsamda geliştirilmiş yeni bir ses sisteminin yanı sıra bu bütüncül sisteme yeni 8,8 inçlik bir bilgi ekranı eklendi. Ekranın görüntü kalitesi de müthiş denebilecek düzeyde. Bu arada, mazda tasarımcılarının Greige adını verdiği yeni bir kumaş rengi de var ki gri ve beji birleştiren bambaşka bir görsel algı oluşturuyor.

Bu bilgilerle birlikte 2019 Mazda 3'ün müstakbel kullanıcılarına keyifli sürüşler diler. Teknik özelliklerini de çok yakında tanıtacağımızı belirtiriz.

Sevgiyle kalın.


0 Yorum

Yorum Yap