Mazda 3 yol bilgisayarı ekran solma ve kararma problemi!

2. Nesil Mazda 3 sahiplerinin kronik sayılacak kadar yoğun olmasa da yaşadığı bir sorun olan Mazda 3 ekran solma problemini inceliyoruz. Yol bilgisayarı ekranında solma ya da kararma var ise buyrun metnimiz sizi ilgilendiriyor.

2009-2012 yılları arasında üretilen ve 2. Nesil olarak adlandırılan Mazda 3 aracınız var ise metnimiz sizi ilgilendiriyor. Yaşayanlar zaten pür dikkat okuyacak da olsa yaşamayanlar da eğer aracınız görseldeki kasa ile aynı ise almanız gereken önlemler var.

MAZDA 3 EKRAN SOLMA VE KARARMA PROBLEMİ NEDEN OLUR?

2. Nesil Mazda 3'lerde göğsün orta ve üst kırmında yer alan yol bilgisayarı ekranında bazılarında sol tarafının solması, bazılarında ise neredeyse tamamının kararması şeklinde gerçekleşen sorunun kaynağı kaloriferin uzun süreli sıcak ayarda kullanılmasıdır.

a_1

KRONİK BİR SORUN MU?

Kullanıcıları bilir ki Mazda'ların yaygın kronik sorunları yoktur. Özellikle motor mekanik anlamında büyük ve kalıcı problemler çıkardıkları ya görülmemiştir ya da nadiren yaşanmıştır. Onun için Mazda 3 yol bilgisayarı ekranı solma ve kararma problemi kronik bir sorun değildir. Korkmayın.

ÖNLEM ALINABİLİR Mİ?

Bu sorunu yaşamamış ancak bu kasayı kullanan bir Mazda sürücü iseniz aracınızın kaloriferini sizi ısıtacak kadar yeterli derecede kullanıp, gerekli durumlar da tamamen kapatabilirsiniz. Maksimum derece verecek olursak 20-24 derecelere kadar kullandığınızda bu sorunu yaşamayacağınızı öngörüyoruz.
İyi sürüşler


0 Yorum

Yorum Yap