Yazlık lastikte en iyi tercihi nasıl yaparız?

Piyasada otomobillerimiz için üretilmiş 190 TL’den başlayıp 1300 TL’ye kadar yazlık lastik mevcutken seçimimizi nasıl yapmalıyız? Aracımızın dengesi, konforumuz, yol tutuşu, fren mesafesi ve sağlamlık konularında  cebimize en uygun lastiği, en iyi tercihi nasıl sağlarız? İşte kullandığımız farklı otomobillerle edindiğimiz tecrübe ile en iyi yaz lastiği yorum ve tavsiyelerimize ait sıralamamız.

Yaz lastiğinde de diğer tüm ürünlerde olduğu gibi elbette kaliteyi en ucuza almak mümkün değil ancak kullanımıza ve aracınıza göre en pahalısını almadan da iyi bir lastik tercihi yapabilirsiniz.

İLK ÖNERİ: İNTERNETTE KAYBOLMAYIN!

Yaz lastiği seçiminde her şeyden önce internetteki bilgi kirliliğinin içerisinde kaybolmayın. Yoksa günlerce tercih yapamayacak, dahası siz lastik alamadıkça aracınızın üzerindeki kış lastiklerinin de ömründen yiyeceksiniz. Şimdi bu bilgilere kulağınızı tıkayın ve listemizi okuyun.

Eğer aracınız A ve B segment ise yani (Fiesta, i10, i20, Corsa, 106, 206, Yaris vb.) araçlardan ise sıralamamız bu şekilde;

Aracınıza uzun yıllar binmeyi planlıyorsanız;

Michelin, Continental, Pirelli, Lassa, Brigstone (En pahalı lastikler)

Aracınıza aşık değilseniz ancak yine de yol tutuşu vs. anlamında bir standardım olsun, kazık gibi de gitmeyeyim diyorsanız;

Dunlop, Hankook, Falken, Petlas, (Ortalama fiyatlar ancak rahat lastikler)

Sizin için konfor çok önemli değilse ama yine de can taşıdığınızın bilincinde iseniz sırasıyla aşağıdaki markaları da korkmadan temin edebilirsiniz;

Starmaxx, Nokian, Milestone

Aracınız C ve D segment ise yani (Mazda 3, Astra, Focus, Mondeo, A4, Civic, Megane, Passat, Jetta vb.) ise hem paha hem de yol tutuş, yağmurda tutunma, yakıt performansı vs. kriterlere göre alabileceğiniz lastiklerin tercih sıralaması şu şekildedir;

Hiç pişman etmeyen pahalılar,

Michelin,
Pirelli,
Continental,
Lassa,
Brigstone,

Kullanıcılarının yüzde 90'ını memnun eden orta fiyatlılar;

Dunlop,
Hankook,
Falken,

Falken ve Hankook ise sektörde adeta bir parlayan yıldızlar. Bunlar için ayrı lastik, performans değerlendirmesini yayınlıyor olacağız.

LATİK YANAĞINIZ 55'İN ALTINDA İSE;

Yine bir parantez açacak olursak lastik yanak ölçünüz 55 ve altında ise Hankook'ta balon problemi yaşayan çok sayıda vatandaş olduğunu da belirtmiş olalım.

HİÇ ALMAMANIZ GEREKENLER

Tüm bunların ışığında C ve D segment araçlarınızda hiç tercih etmemeniz gereken lastikler ise bizim tecrübelerimize göre şöyle. Sırası mühim değil. Bu lastikleri bu sınıf arabalarınıza almayın.

Petlas, Starmaxx, Nokian, Milestone, Sava, Syron, İmperial, Dublestar,

PETLAS İÇİN NOT:

Bunlardan yerli olan Petlas için ayrı bir parantez açmazsak haksızlık etmiş oluruz. Petlas'ın problemi yol tutuş ve konfor anlamında bu sınıfın ihtiyaçlarını karşılamamasından kaynaklanıyor. Bunun dışında Petlas sağlamlık olarak en pahalı sınıfındaki lastiklerimizle yarışabilir.


0 Yorum

Yorum Yap