'Velev ki militan...'

Çoğu zaman Türkiye'de yayın yapan bir gazete mi değil mi bilemediğimiz Sözcü'nün yazarlarından Zeynep Gürcanlı, aldı eline sazı, başladı çalmaya...

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Uluslararası güçler Halep'in üzerinde tepinmemiş de Türkiye tek başına Suriye'yi felakete sürüklemiş gibi davranan Gürcanlı, "Halep, AKP hükümetinin başarısız Suriye politikasının son hezimeti oldu" dedi.

20 BİN İNSAN MİLİTAN MI?

Yazar, Rusya'nın söz konusu tahliye anlaşmasın için "siviller" değil "militanlar" dediğini söylüyor.

Akşam saatlerinde Doğu Halep'ten tahliye edilenlerin sayısının 20 bini bulduğu açıklandı. İdlib'e ulaşanların kadın, çocuk, anne, baba... yani sıradan insanlar olduğunu görmek için şu fotoğraflara bakmak yeterli:

(Alttaki fotoğrafta bulunan kız çocuğu Bana Alabed)

C0C8r8QWQAAl_R2

C0BgaBGWgAAZIY_

ÜSTELİK YALAN

Üstelik Rusya Savunma Bakanlığı tahliyelerin başladığı 15 Aralık günü doğu Halep'te 2,5 km2'ye sıkıştırılan muhaliflerin aileleriyle birlikte tahliye edileceğini ve bu tahliye sırasında Esed rejiminin "ailelerin ayrılmaması" için güvence verdiğini açıklamıştı.

Bu açıklama ile doğu Halep'ten çıkacak olan sivilleri ve silahlı muhalifleri ayıran Rusya, "tahliyeyi" tabi ki yazarın söylediği gibi görmüyor.

SÖZCÜ'NÜN DERDİ NE?

Muhaliflerin silahlarına kafayı takmış durumda olan Sözcü Yazarı, "Halep anlaşmasının bir başka unsuru ise Putin'in de açıkladığı üzere, tahliye edilenlerin yanlarına “hafif silahlarını” da almaları. Tahliye sonrasında o hafif silahların “nerede ve ne amaçla kullanılacağı” meçhul. Şimdi soru şu; Halep'ten çıkarılan ve sayıları binlerle ifade edilen o hafif silahlı “sivil-militanlar” ne olacak?" diye de ekledi.

ÇİÇEK Mİ TUTSALARDI?

Rejm ve Şii milisler şehri kuşatmışken, Rusya, tepelerinden bomba yağdırırken, şehir düştüğünde kadınlara tecavüz edilirken, çocuklar yakılırken muhalifler ne yapacaktı?

Silah yerine çiçek mi tutsalardı?

VELEV Kİ MİLİTAN...

Son olarak bunun kavramsal noktada bir "Velev ki militan..." boyutu da var. Ancak 7 yaşındaki Bana'yı bile militan sınıfına sokan zihniyete karşı kavramsal ya da derinlikli bir munakaşa yaşamanın verimsiz olacağı net...


0 Yorum

Yorum Yap