Vatana ihanetin cezası 4 yıl mı?

Milli Piyade Tüfeğinin proje bilgilerini satmak üzere gittiği restoranda basılan eski MKE müdürüne 12 yıl 8 ay ceza verildi. Şahıs, ihanetin bedeli olarak yaklaşık 4 yıl yatıp çıkacak!

EYLEM | HABER MERKEZİ

Eski Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin "devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerinde sadakatsizlik" suçları gereğince TCK'nın 333. maddesi ve rüşvet suçundan cezalandırılması talep edildi.

Davalı taraf ise "suçu sabit olan" sanık Tanrıverdi'ye "komplo kurulduğunu" iddia etti. Daha da ileri gidip "söz konusu silahlara ait bilgilerin gizli olmadığını" söyledi. Gerekçesi ise silahın bir Dağ II filminde görülüyor olması.

Mahkeme de hazır bir silahın ekranda görülmesiyle projesinin satılması arasındaki farkı, fark etmemiş olacak ki içeride kalacağı zamanın maksimum 4-5 yıl olacağı bu hafif cezayı yeterli gördü.

NE OLMUŞTU?

İhbarcı Kutlay Kaya, 1 Nisan 2016'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, Tanrıverdi'nin, fabrikada üretilen MP5 ile MPT-76 model silahın çizimleri, üretim planları dahil tüm dokümanlarını satmak istediğini söylemişti.

Kaya ve Tanrıverdi, Söğütözü'nde bir lokantada buluştu.

Tanrıverdi, burada dökümanları 200 bin lira ve 300 bin dolar karşılığında satmaya çalışırken polis baskını yapılmış ve şahıs gözaltına alınmıştı.


0 Yorum

Yorum Yap