Ümmetin utancı Mısır'da defnedildi

Kimse sormadı diye sormak bize düştü: ABD, 78 yaşında âmâ bir ihtiyarı neden canı teninden uçana kadar cezaevinde tuttu?

EYLEM | HABER MERKEZİ

Ömer Abdurrahman'dan söz ediyoruz. Her gün "78 yaşında, ama ve suçsuz bir ihtiyar ABD'de cezaevinde çürüyor" diye dertlenmesi gereken Müslümanlar artık rahat uyuyabilirler. Utanmanızı gerektiren bir durum kalmadı. Hz.Muhammed'in (s.a.s.) "Varislerim" dediği İslam alimlerinden birisi olan Ömer Abdurrahman nihayet ABD'de esir tutulduğu hücrede emanetini Rabbine teslim etti.

Şimdi sayısını tekrar anmaya gerek görmediğimiz sayıdaki Müslümana ne kadar kırgın olsa hakkıydı. İnşaallah ABD'deki bir cezaevinde suçsuz yere bir Müslüman tutuluyor diye ayağa kalkmayan o sayısız ama bir selin önündeki çöp gibi de etkisiz Müslümana hakkını helal etmiştir. Çünkü cenazesinde kendisi için helallik istenecek Müslümanların yüzünde "İnşaallah o bize hakkını helal eder" ifadesini gördük.

20170222_2_22012318_19176898_Web

Herkesin bildiği üç beş cümleyi de yazalım bari de bu bir haber olsun:

Ömer Abdurrahman, Mısır'ın Dekahliye şehrinde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından defnedildi. Sağ iken serbest bırakılsın diye bir araya gelemeyen binlerce araçlık konvoy cenazeye eşlik etti. Sağ iken dönemediği vatanında gözleri çocukluğundan beri görmeyen ihtiyar alimin cenazesini "Vatanına hoş geldin ey şehit" pankartları taşıyan Müslümanlar karşıladı.

Son olarak birilerinin çok sevdiği Trump, göreve gelir gelmez artık ABD Adalet Bakanlığı'na nasıl bir cesaret verildiyse Ömer Abdurrahman'ın ilaçlarına el konulmuştu.

Cemaat-i İslamiye'nin siyasi kolu İmar ve Kalkınma Partisi Basın Müsteşarı Halid eş-Şerif, yaptığı yazılı açıklamada, ABD yönetiminin Abdurrahman'ın kullandığı radyo cihazının yanı sıra ilaçlarına el koyarak hayatını tehlikeye attığı belirten Şerif, "Şeyh Abdurrahman, çarşamba günü ailesini arayarak sağlık durumunun kötüye gittiğini, bunun belki de son konuşması olabileceğini söylemiş" ifadelerini kullanmıştı.

Buradan ABD'ye de iki çift lafımız var:

Bir zaman gelecek ve Müslüman gençler, kör bir ihtiyarın neden cezaevindeki bir hücrede öldürüldüğünü sorgulayacaklar. Sultan Süleyman'a kalmayan dünyada bakalım sizi onların elinden kim alacak?


0 Yorum

Yorum Yap