Ülke gibi ülke Irak'ta Şii teröristler PKK'lı teröristleri Sincar'dan kovdu

Fırat'ın batısı ile Dicle'nin batısında hiçbir surette PKK'yı ya da bir başka düşman gücü istemeyen Türkiye'nin Dicle'nin batısından muradı hep Sincar oldu. PKK'nın 'Zulme uğrayan Ezidiler' hikayesiyle başarılı medya operasyonları yürüttüğü Sincar ise bugünlerde bir haylı karışık.

Uzun süredir siz deyin üç biz diyelim beş şehri hariç her köşesinde terör örgütlerinin birbiriyle savaştığı Irak'ta, Bağdat'ta kurulu İran hükümetinin yönetimindeki Şii teröristlerin Sincar (Şengal) bölgesindeki bazı kısımlardan PKK'yı çıkarttığı öğrenildi.

İddiaların doğruluğu tam olarak bilinmese de haberin kaynağı Türkiye'nin sıkı müttefiği Barzani'nin El Cezire'si Rudaw. Rudaw'da yer alan habere göre Şiilerden müteşekkil Haşdi Şabi, PKK'nın Sincar kolu YBS'yi Şengal'ini güneyinden çıkarttı. Neden çıkarttı, vura vura mı çıkarttı, rica ederek mi çıkarttı, yavaş yavaş mı çıkarttı? Bu soruların cevabı haberde tam olarak yok ancak Rudaw'a konuşan Şii terörislerin bir komutanı "Biz sadece Iraklı güçleri kabul ederiz. Talimatları Bağdat'tan (İran hükümetini kast ediyor) alıyoruz. Ayrıca Peşmerge güçleri ile çok iyi bir koordinasyonumuz var. Buraların durumu belli, bizim derdimiz IŞİD'i çıkarmak. Emirleri yerine getiriyoruz" demiş ki bu adamlar siyaseti biliyor bizden söylemesi.

Bu arada hatırlatmış bulunalım daha önce Sincar'daki PKK'lıları biz de havadan çatır çatır vurmuş ve hatta biz vurduktan sonra ABD'li komutanlar nasıl üzüldüyse örgüte taziyeye gitmişti.


0 Yorum

Yorum Yap