'Türkiye ile savaşa hazırız'

Irak Başbakanı Haydar İbadi'den 'Türkiye ile karşı karşıya geldikleri halde savaşa hazır oldukları' yönünde bir açıklama geldi.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Fransız Haber Ajansı AFP'nin haberine göre Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye ile ilgili açıklamalarına devam ediyor. Bağdat'ın Ankara'yla savaşmak istemediğini ancak buna hazır olduğunu söyelyen İbadi, "Irak'ın işgali Türkiye'nin parçalanmasına neden olur" dedi.

Irak Başbakanı İbadi, “Türkiye ile savaşmak istemiyoruz ancak karşı karşıya gelmemiz halinde buna hazırız” dedi.

TÜRKİYE'NİN ASKERİ SEVKİYATI

Dün gün içerisinde yapılan askeri sevkiyat ile ilgili de açıklama yapan İbadi, “Irak'ın işgali, Türkiye'nin parçalanmasına neden olur. Türkiye ile savaşmak, karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Ancak karşı karşıya gelmemiz durumunda, buna hazırız. O zaman Türkiye'yi düşman olarak nitelendirir ve buna göre davranırız” dedi.

TÜRİYE - IRAK GERİLİMİ

Irak'taki Başika kampı sebebiyle Türkiye'yi "işgalci" şeklinde değerlendiren ağdat yönetimi ile Ankar aarasındaki ilişkiler şiddetle gerilmişti. ABD'nin ve diğe rAvrupa ülkelerinin de Irak'ın bu söyleminin yanında yer alması, Türkiye'den de gergin açıklamalarının yapılmaısna sebep oldu.

ABD ile "YPG" , Irak ile "Haşdi Şabi" konusunda karşı karşıya gelen Türkiye, IŞİD'den boşalan yerlere bu örgütlerden herhangi birinin yerleşmesine karşı Irak'a da genişleyebilecek bir "sınır ötesi harekatın" sinyalini vermiş, Fırat Kalkanı'nın Irak'a da yayılabileceğini ve Dicle Kalkanı adı ile terör örgütleriyle savaşmaya devam edilecğei yönünde açıkalmalar yapmıştı.


0 Yorum

Yorum Yap