Trump: Önce kavga ettiren sonra barıştıran mafya babası

Katar kriziyle ilgili bir önceki açıklamasında 'Arap liderleriyle yaptığım görüşmede radikal ideolojiye desteği kesin dedim onlar da bana Katar'ı işaret etti' diyen ve kararı öven Trump, son açıklamasıyla tarafları önce kavga ettirip terbiye eden sonra da barıştırarak kahraman olan mafya babalarını anımsattı.

Amerikan devletini tüccar mantalitesiyle yönetmeyi göreve gelmeden önce vaat eden ve bu vaadini de ülke ülke gezerek satarak ispat eden ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın başını çektiği Arap devletçiklerini Katar ile kavgaya teşvik eden isimdi. Son yaptığı açıklamada ise arabuluculuk öneren Trump'ın arabuluculuk yapmak için Katar'a kaç milyar dolar silah satmak istediği merak ediliyor.

Katar Emiri Şeyh Temim ile görüşen Trump, görüşmede diplomatik arabuluculuk önerirken Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre Beyaz Saray haberi şu şekilde duyurdu: Başkan Trump'ın Körfez Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı'nın birlik içerisinde olması ve Amerika'yla ortaklığının, bölgedeki istikrar ve teröre karşı mücadele açısından kritik önemde olduğunu söylediği" belirtildi. Açıklamada ayrıca Başkan'ın tarafların arasındaki sorunların giderilmesi amacıyla aralarında liderlerin Beyaz Saray'da buluşması dahil yardım teklifinde bulunduğu ifade edildi.

Elbette bölgenin en büyük işgalci gücü ABD'nin Mağrip'ten Endonezya'ya kadar bütün İslam ülkelerini istediği şekilde dizayn etmek için denemediği yol kalmazken Büyük Ortadoğu Projesi'nin başlatıldığı dönemden beri geniş bir coğrafyada kan akıyor. Müslüman halkları ya diktatör liderlerle ya da işgallerle terbiye etmeye çalışan ABD, Türkiye ve Katar'ın bölgede bağımsız bir siyaset izleme girişimine karşı Ankara'yı 15 Temmuz darbe girişimiyle devirmeye çalıştı, Doha'yı dövmek için ise Körfez ülkelerini sopa olarak kullanıyor.


0 Yorum

Yorum Yap