Trump: Darbeci ve işgalci olmaktan çıkacağız

Trump, iktidarı boyunca yürüteceği dış politika ile ABD'nin darbeci ve işgalci olmaktan çıkacağını iddia ediyor.

EYLEM | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Başkan seçilmesinin ardından teşekkür turları düzenleyen Donald Trump, Kuzey Carolina'da ülkesinin dış politikasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Kuracağı yönetimin yabancı ülkelerdeki yıkıcı dış müdahale politikalarına son vereceğini söyleyen Trump, terörle mücadeleye odaklanacağını belirtti.

ABD'nin yabancı ülkelerdeki çatışmalara müdahale etmek yerine terörle mücadeleye odaklanması gerektiğini altını özenle tekrar tekrar çizen Trump, ""Hakkında hiçbir şey bilmediğimiz yabancı rejimleri devirme yarışına son verip terörü, IŞİD'i yenmeye odaklanmamız gerek" dedi.

RUSYA'YA GÖZ KIRPTI

Trump, kampanya sürecinde Putin'in Obama'dan daha iyi bir başkan olduğunu söyleyerek Ortadoğu konusunda Rusya yanlısı bir politika izleyeceği yönünde izlenim oluşturmuştu.

Kuzey Carolina'daki açıklamaları da bunu doğrular nitelikte oldu:

"Bu amaçları paylaşan her ülke ABD'nin ortağı sayılacak. Eski dostluklarımızı güçlendirip yeni dostluklar kurmak istiyoruz. Tarihten aldığımız dersle istikrar sağlamak istiyoruz. Artık bu yıkıcı dış müdahale politikalarına ve kaosa son verilmeli."

ABD DEĞİŞİR Mİ?

Ortadoğu'da işgalci olarak tanınan ve silah ticaretinin bir numaralı devi olan ABD'nin bu imajını Donald Trump temizleyebilir mi?

ABD, 6 yıl öncesine kadar bir devletin Başkanı olan Beşar Esed iktidarı ile diplomatik ilişkiler geliştirmişti. Birleşik Devletler'in Başkan adayı olacak bir isim, nasıl olur da Esed rejiminin "iyi mi kötü mü" olduğunu bilmediğini söyler?

Basit.

Beşar'ın 6 yıllık katliam bilançosunu görmezden gelerek...

Burada yalnızca IŞİD'in "tehdit" olduğunu düşünen Trump, Suriye enkazını Rusya'nın kucağına bırakarak imajını temizleyebileceğini zannediyor olsa gerek...


0 Yorum

Yorum Yap