Taksim mescidi imamını kurtarın

Liseliler bilmez; en son Taksim'e cami tartışması 28 Şubat sürecinde yaşanmıştı ve sonunda Taksim'e cami yapacağı iddiasıyla rahmetli Erbakan Hoca'ya hem darbe yapılmış, hem siyasi yasak konulmuş hem de üzerine -neredeyse- beton dökülmek istenmişti.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Zaman geçti, mühür el değiştirdi ve 1968 yılından beri devam eden Taksim'e cami tartışması en azından teorik anlamda noktalandı. Meydanda bulunan Maksem'in hemen arkasında sadra şifa olacak büyüklükte olmasa da bir cami yapılacak.

Bilenler bilir, Cuma günleri hem Şimşek Pide Salonu'nun yanındaki mescidin önü, hem Ağa Camii'nin çevresi hem de Çaylak Sokak üzerindeki mescidin içinde insanlar üst üste namaz kılıyor.

İMAMI BU ÇİLEDEN KURTARIN

Biz yetmez ama evet diyoruz. Darbe falan olmadan şu camiyi yapıverin de karda kışta millet üstü başı ıslanmadan rahatça namaz kılsın artık. Onu da geçtik bu Taksim mescidinde görevli imam abiyi de kurtarmamız lazım. Öyle ki imam efendi yazın; "çok sıcak cemaat pişmesin", kışın; "çok soğuk cemaat donmasın" diye her Cuma Asr ve İhlas suresini okumaktan perişan oldu. Dostu arkadaşı kalmadı adamın. Cuma'ları düzenli olarak orada kılan arkadaşlar bir misafirleri geldiğinde "Bence hoca Asr ve İhlas'ı okuyacak. İddiaya girelim mi?" diyerek kumar müptelası oldu.

Sekülerlere de buradan seslenmek istiyoruz: Kurbanınız olalım 1968'ten beri çektirdiğiniz çile yeter millete. Sadece namaz kılacağız ya cidden sırf namaz kılmak için istiyoruz camiyi.


0 Yorum

Yorum Yap