'Suikast' iddiası Rusya'nın elinde patladı

Rusya, Türkiye'deki medya gücü Sputnik ile bir iddia ortaya attı. Fakat elinde patladı.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Putin'e göbekten bağlı Sputnik, Ankara'da yaşanan Andrey Karlov suikastinin Şam'ın Fethi (Nusret Cephesi-El Nusra) Cephesi tarafından yapıldığını hatta ve hatta örgütün bu suikasti üstlendiğini yazdı.

Bir de açıklama yayınlayan Sputnik'in aktardığı metin şu şekilde:

"Bozkurtlar Hareketi'nin ve Hizb-ul Islami el Turkistani grubunun katılımı ile Suriye halkının zaferi için Ankara'daki Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'un idamını Fetih Ordusu aslanlarından bir aslan Mert Altıntaş üstlenmiştir." (Kaynak: Lübnanlı Şii tandanslı yayın organları)

l_8422

NELER OLUYOR?

Oysa haber külliyen yalandı. Bunun üzerine Örgüt, "bu iddiayı yalanlamak" adına bir açıklama yaptı.

Açıklamada isimlerin karıştırılarak üstlenmenin Şam'ın Fethi Cephesi adına değil Fetih Ordusu adına yapıldığı görüldü. Oysa ki Fetih Ordusu ve Şam'ın Fethi Cephesi adları farklı kurumsal yapıları temsil ediyordu.

Şam'ın Fethi Cephesi resmi sözcüsü Hüsam El Şafii, Twitter'dan yaptığı açıklamada söz konusu üstlenme açıklamasını reddetti ancak suikastı "Rusya'nın katliamlarına karşı bölge halkının doğal tepkisi" olarak niteledi. Sözcü, "Müslümanlar bölgede katliam yapan Ruslara karşı kendilerini savunacaklardır. Kanlarımız değersiz değildir" ifadesini kullandı.

2016-12-22_14h26_34

SPUTNİK DE DOĞRULADI

Sputnik de saatler sonra haberinin yalan olduğunu doğruladı ve haberi tekzip etti.

k_5783_1

 


0 Yorum

Yorum Yap