Sisi esprisi, İİT'de istifa getirdi

Sisi'nin yaptığı bir açıklama ile dalga geçen İslâm İşbirliği Teşkilâtı Genel Sekreteri, Mısır'ın baskısı sonrası istifa etti.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Şarm eş-Şeyh'te 1. Ulusal Gençlik Konferansı çerçevesinde yapılan "Döviz Kuru Krizi" başlıklı buluşmada bir konuşma yapan Sisi, "Zengin bir aileden gelmeme rağmen on yıl boyunca buzdolabımda sudan başka bir şey yoktu fakat hiç kimse şikâyet ettiğimi duymadı" dedi.

Twitter başta olmak üzere bir çok mecrada çok konuşulan bu açıklama ile ilgili Birleşik Arap Emirlikleri gayri resmi sözcüsü Dhahi Khalfan, "Fakirlik ayıp değil ki. Benim de tam yirmi yıl buzdolabım yoktu" dedi.

Ardından İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Iyad Medeni'nin Tunus'ta düzenlenen 1. ISESCO Eğitim Bakanları Konferansı'nın açılışında bir konuşma yaptı. Medeni, konuşmasının başında Tunus Cumhurbaşkanı El Baci Kaid El Sibsi'nin adını El Sisi olarak telaffuz ettikten sonra yanlış yaptığını farketti ve El Sibsi olarak düzeltti. Daha sonra, fahiş bir hata yaptığını söyledi ve Tunus Cumhurbaşkanı'na dönerek, "Eminim sizin buzdolabınızda sudan daha çok şey var, Sayın Başkan" dedi.

Ne Mısır yönetimi ne de medyası bunu Medeni'nin yanına bırakmadı tabi(!)

Mısır'ın tepkisi üzerine Iyad Medeni, latife yaptığını söyleyerek özür diledi.

El Yevm El Sabi Gazetesi ise "Sefih ve nakıs birine Mısır'ın cevabı" başlığıyla yayınladığı haberde Suudi Arabistan halkı için "kahpe çocukları", "domuz çiftliği sizin en temizinizden daha temiz" gibi ifadeler kullandı.

İki ülke arasında diplomatik krize dönüşen konu dün akşam son buldu.

İslâm İşbirliği Teşkilâtı Genel Sekreteri İyad Medeni, istifa etti. Medeni'nin yerine ise Riyad yönetimi, eski Suudi Arabistan Sosyal İşler Bakanı Yusuf Ahmed el-Useymin'i aday gösterdi.

Anlaşılan Sisi, Suudi Arabistan'ın yeni şımarık çocuğu...

Seçilmiş Cumhrubaşkanı Muhammed Mursi'yi devirdiğinde, Rabia'da binlerce insanı katlettiğinde bir ödül verir gibi para musluklarını açan Suudi Arabistan bu şımarıklıktan hiç rahatsızlık duymuyor mu?

Merak ediyoruz.


0 Yorum

Yorum Yap