'Sırf çocuk diye ABD için tehlike teşkil etmiyor diyemeyiz'

Halepli Bana da Trump'a seslendi ve vize yasağına ilişkin şunu söyledi: 'Suriyeli çocuklar terörist değiller.' Ama ABD'li bir bilgenin de dediği gibi: 'Sırf çocuk diye ABD için tehlike teşkil etmiyor diyemeyiz...'

EYLEM | HABER MERKEZİ

Yemin törenindeki "radikal İslam" ifadelerinden anlamıştık; Trump'ın hiç de kitabına uygun davranmayacağını. Koca başkan, başkan olduğu gün bir dine karşı savaş açmıştı.

Zevkle imzaladığı kararnamelerle Müslümanlara cephe açmaya devam eden Trump yönetiminin vize kararı çok konuşuldu.

ÇOCUKTAN KORKAN SÜPER GÜÇ

Washington'daki Dulles Havalimanı'nda geçtiğimiz cumartesi günü İran kökenli ABD vatandaşı 5 yaşında bir çocuk, ABD'ye girişte 5 saat boyunca kelepçeli tutuldu.

Olay Trump'ın adamlarından Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer'e soruldu. Alınan cevap karşısında bir şey denilemedi zaten:

"Birinin, sınırlarımızı aşarak, bize zarar verebileceği zamanı bilmiyoruz. Yaş ve cinsiyetinden dolayı birinin tehdit oluşturmayacağını varsaymak yanıltıcı ve yanlış."


"SURİYELİ ÇOCUKLAR TERÖRİST DEĞİLDİR"

Bu olayın üzerinden çok geçmeden Türkiye'nin büyük çabalarıyla Halep'ten tahliye edilenler arasında olan Bana Alabed de konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Neredeyse ülkesindeki savaşla aynı yaşta olan Bana, şöyle söyledi:

"Suriyeli çocuklara yardım etmesini bekliyorum ama duydum ki Suriyeli çocukların Amerika'ya göç etmenlerini yasaklamış. Ben çok üzgünüm bu durumdan. Suriyeli çocuklar terörist değiller."


0 Yorum

Yorum Yap