Sevk bitiş tarihi nedir? Askere sevk bitiş tarihinde mi teslim olacağız?

Bedelli askerlik sevk ve celp bilgilerinin açıklamasıyla birlikte e devletteki sonuçları okumakta zorlanan vatandaşlar askere ne zaman alınacağını, birliklerine ne zaman teslim olacağını anlamakta güçlük çekti. Peki e devlette yazan sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi ne demek? Askere ne zaman teslim olunacak? İşte ayrıntılar

Asker Alma Dairesi ASAL'ın açıkladığı Bedelli askerlik sevk ve sınıf sorgulama bilgilerinin ardından asker adaylarının kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı. Çünkü yeni sevk bilgilerinde askerlerin birliklerine katılacağı tarih bilgisine yer verilmedi. Sistemde yaşanan değişiklik ile vatandaşlar ne zaman askere alınacağını bulamama gibi bir sorunla karşı karşıya kaldı.

Sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi nedir?

Buyrun e-Devlet'te askerlik bilgilerinin nasıl okunacağına ilişkin gerçek bilgileri inceleyelim;

Sevk başlangıç tarihi bedelli ya da normal fark etmeksizin asker adayının şube ve e devlet üzerinden yapacağı evrak işlemlerinin başladığı tarih anlamına geliyor. Yani bu tarih askere alınacağınız, birliklerinize teslim olacağınız tarih DEĞİL!

Sevk bitiş tarihi de yükümlülerin evraklarını tamamlayarak asker olarak birliğine teslim olmaya hazır olması gereken tarihtir. Yani Sevk bitiş tarihi de askere alınacağı tarih DEĞİL!

Askere ne zaman teslim olacağım?

Peki askeri birliklerinize teslim olacağınız tarihe nasıl bakılır? İşte bu sorunun cevabını Sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi arasında şubenizden alacağınız sevk belgesinde bulacaksınız.

Bu belgenin (sülüs) üzerinde Sevk bitiş tarihi ve bu tarihten itibaren çok yakın bir tarihte gerçekleşecek olan teslim olma gününüz yazacak.

O yüzden ilgili 15 gün içerisinde alacağınız belgeye kadar endişe etmenize gerek yok.

Örneğin;

Sistemde şu şekilde bir uyarı almışsanız; "Bedelli Askerlik 2018 ARALIK-8B'inci Celp Döneminde sınıflandırma sonuç bilginiz aşağıdadır. 14/12/2018 - 29/12/2018 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı üzerinden veya en yakın askerlik şubesine giderek sevk belgenizi almanız gerekmektedir…."

Askere 29 Aralık'tan sonra alınacaksınız.

Hayırlı tezkereler…


0 Yorum

Yorum Yap