Rus savaş filosuna 3 denizaltı katıldı

Rus savaş gemisi Amiral Kuznetsov öncülüğünde Halep'i vurmak için yol alan filoya, kruz füzeleriyle donatılmış 3 denizaltı katıldı.

Kaynak: Zaman Al Wasl
Çeviri:Süeda Kaya

The Sunday Times, üst düzey bir donanma yetkilisinden edindikleri bilgi doğrultusunda 3 Rus denizaltısının Akdeniz'deki savaş filosuna katıldığını bildirdi.

Sovyet savaş gemisi Amiral Kuzentsov öncülüğünde ilerleyen savaş filosuna katılan 2 adet Akula sınıfı denizaltı ve 1 adet Kilo sınıfı denizaltı, Kraliyet Donanması ve Nato tarafından izleniyor.

Kalibr tipi kruz füzeleriyle donatılmış olmalarından şüphelenilen 3 denizaltının, kuşatma altındaki Halep'e düzenlenecek büyük saldırıda kullanılacağı düşünülüyor.

Nato'nun bu yöndeki endişelerini “absürt” olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşbirliği Dairesi Başkanı Andrey Kelin RIA haber ajansına verdiği röportajda “9 gündür yol almakta olan savaş uçaklarımız Halep yakınlarında bile değil. Dolayısıyla endişeler yersiz.” yorumunda bulundu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu daha önce yaptığı açıklamada Suriye'deki Işid güçlerini hedef aldıklarını belirterek, Rostov-on-Don denizlatısından atılan Kalibr tipi kruz füzeleriyle Halep'in 160 km doğusundaki Rakka'da yer alan Işid noktalarını hedef aldıklarını söylemişti.


0 Yorum

Yorum Yap