Rus Büyükelçi Karlov silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da katıldığı bir sergide silahlı saldırıya uğradı. Karlov, hayatını kaybetti.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Andrey Karlov'un hayatını kaybettiğini duyurdu. Zaharova, "terör saldırısı" olarak nitelendirdi. Büyükelçilerine yönelik silahlı saldırıyı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıyacaklarını söyleyen Zaharova, "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.


SÜLEYMAN SOYLU OLAY YERİNDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıya uğradığı olay yerine gitti.

"SİYAH TAKIM ELBİSELİ UZUN BOYLU BİR ADAM.."

Saldırı anında sergide bulunan Haşim Kılıç, CNN Türk canlı yayınında Nevşin Mengü'ye saldırı anını anlattı. Kılıç şunları söyledi:

"Konuşma sırası büyükelçiye geldiği anda, koruma olduğunu düşündüğümüz siyah takım elbiseli uzun boylu bir adam vardı. Önce havaya ateş etti ardından büyükelçiye arkada ateş etti. O sırada herkes kendini bir yerlere attı. O esnafa birkaç fotoğraf çekme şansım oldu. Saldırgan daha çok Halep'le ilgili şeyler söyledi. Sonra insanların dışarı çıkmasını istedi.O esnada davetlilerden birinin ayağına denk geldi. Güvenlikler, saldırganın polis kimliğiyle içeriye girdiğini söyledi. Çok emin değilim ama; Rus büyükelçinin kendi koruması olduğu da söyleniyor."

GAZETECİLER: ÜZERİMİZ ARANMADI

İçeriye aranmadan girdiklerini belirten TRT Muhabiri, söz konusu detayları şöyle aktardı:

"İçeriye aranmadan girdik.Kimlik bile sorulmadı. XR yoktu. Kimlik göstermek için hamle yaptım, güvenlik kimlik göstermenize gerek yok dedi. Saldırgan soğukkanlıydı, Büyükelçi'ye çok yakından ateş etti. Saldırının olduğu sergi salonunun hemen solunda ABD büyükelçiliği var."

"MOSKOVA'DAKİ TOPLANTI İPTAL EDİLMEDİ"

Rusya Devlet Duması Güvenlik Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Rus devlet televizyonu Rossiya 24'e yaptığı açıklamada Moskova ile Ankara arasındaki ilişkilerde yeni bir soğukluk dalgası yaşanmayacağını söyledi.

Ayrıca yarın Moskova'da yapılacak Rusya-İran-Türkiye zirvesinin iptal edilmeyeceğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU RUSYA'DA

Dışişeri Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağı da Moskova'ya indi.

MELİH GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, olayın gerçekleştiği Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yapılan saldırı alçakça bir saldırı. Bunun arkasındaki fail, daha önce Rus uçağını düşüren ve düşürten güçler kimse bu olayın failleri de onlardır. Bu saldırının yarın yapılacak toplantı öncesinden olması mutlaka manidar. Tıpkı Fetö'nün güneydoğuda daha önce Rus uçağını düşürmesi gibi. Bundan sonra da bu tip suikastlar devam edecek. Ama bundan da bir netice alamayacaklar muhakkak."

ERDOĞAN PUTİN'İ ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Büyükelçisi'nin öldürüldüğü saldırıyla ilgili Putin'e bilgi verdiği bildirildi.

SOYLU SALDIRGANIN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Saldırgan Çevik Kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş. Bu saldırı Türk-Rus ilişkilerine karşı yapılmış hain bir terör eylemidir.

2016-12-19_22h13_27

FETÖ'CÜ ÇIKTI

İstanbul Başsavcılığı, polis memurunun FETÖ soruşturmasında "soru çalmak" ile ilgili adıın geçtiğini açıkladı.

ARAMALAR DEVAM EDİYOR

Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan ailesinin evi de aranıyordu. Annesi ve kız kardeşi gözaltına alındı.

ww_3


0 Yorum

Yorum Yap