Putin'den ABD'ye: Savaşırsak kimse sağ kalmaz

Sovyetler Birliği dağıldı, Boris Yeltsin Rusya'nın Ecevit'iydi derken Putin - Medvedev ikilisi Rusya'yı başka bir noktaya taşıdı. Kendi iç meselelerini halledemeyen enkaz halindeki Rusya, bugün Suriye'den Ukrayna'ya, Japon denizinden Myanmar'a kadar geniş bir sahada boy gösteriyor. Şangay İşbirliği Örgütü üzerinden NATO ve Birleşmiş Milletler'e alternatif üretmeye gayret eden Rusya, ABD'ye sürekli ve düzenli meydan okumaya devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile Rusya arasında olası bir savaşta "kimsenin hayatta kalamayacağını" söylerken "The Putin Interviews" belgeselinde oldukça kritik açıklamalarda bulundu. Oliver Stone tarafından hazırlanan belgeselde, "Olası bir sıcak savaşta ABD'nin baskın bir güç olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna "Ben böylesi bir savaşta kimsenin hayatta kalabileceğini zannetmiyorum" yanıtını verdi.

NATO'ya da ciddi eleştiriler getiren Putin, NATO'nun sahte bir ittifak olduğunu savunarak bu ittifakın da aslında ABD'nin dış politika aracı olduğunu öne sürdü. NATO üyelerini "ABD'ye bağlı ülkeler" olarak tanımlayan Putin ayrıca, "Bir ülke NATO ülkesi ise ABD'nin baskısına dayanamaz hale geliyor. Bu ülkeye istediği silahları istediği zaman yerleştirebiliyor, anti - balistik füze savunma sistemleri, askeri üsler ve saldırı sistemleri koyabiliyor" diyen Putin, "Bu nedenle yeni önlemler almaya mecburuz" dedi.

ABD'nin Rusya ile savaşması her ne kadar ihtimal dışı görünse de ABD'nin Rusya'yı zayıflatma nerede ne kadar kan akıtacağını da Rusya'nın ABD'yi zayıflatmak hangi diktatöre ne kadar destek vereceğini de bilmiyoruz. Ancak böyle bir savaş çıkacak olursa biz savaşa karışmayıp Ruslarla Amerikalıların birbiriyle vuruşmasını seyretmeyi tercih ederiz.


0 Yorum

Yorum Yap