PKK kendine yeni bir isim daha buldu!

Tarihi boyunca kullanması muhtemel örgüt isimlerinin büyük kısmını kullanan PKK, Suriye'de kendisine yeni bir örgüt ismi daha buldu. Daha önce Kongra-Gel, KADEK, YPG, HDG, YDG, YJA, YPS ve benzeri pek çok ismi farklı platformlarda kullanan PKK, Suriye'de 'Federal Ordu' ismini kullanmaya karar verdi.

EYLEM | ÖZEL

Suriye'deki PKK yöneticileri tarafından açıklanan yeni ismin yakın gelecekte Suriye'nin kuzeyindeki federasyonu korumakla görevli olacağı ifade ediliyor. Eskisinden çok da farklı olmayan ve ismi dışında pek bir yenilik içermeyen yeni orduda zaten birlikte savaşan YPG ile PKK'nın Suriye'deki kadın gücü YPJ'nin birlikte hareket edileceği de iddia arasında.

Ordunun kuruluş ilanı Suriye'nin kuzeyindeki bir askeri kampta yapılırken gösteriye katılan PKK militanlarının neredeyse tamamının Amerikan yapımı taktik kıyafetler giydiği görüldü.

"Çok yakında Rojava Ordusu'nu ilan edeceğiz" diyen Rezan Gilo isimli PKK sorumlusu, iki yıldır bu orduyu kurmak için eğitim programları yaptıklarını kaydetti.

"Günden güne daha da güçleniyoruz ve şimdi bir ordu olmaya hazırız. Suriye'nin kuzeyindeki bütün bölgeler bu sistemin altında olacak" şeklinde konuşan Gilo, Türkiye'ye yönelik ordu restini bir adım daha arttırarak Rojava'yı ne pahasına olursa olsun koruyacaklarını belirtti. Gilo'nun "70 kişiyle başladık ama şimdi on binlerle ifade ediyoruz" dediği PKK güçleri, 2011 yılından bu yana Suriye'nin kuzeyinde belli bölgeleri kontrol ediyor.


0 Yorum

Yorum Yap