Peşmerge Türkiye'den yardım istedi

Musul operasyonunda Emperyalistlerin açık açık söyleyemedikleri için İbadi'yi kullandığı Türkiye'nin dışlanması politikası sömürgeci ortakların elinde patladı. Peşmerge Başika bölgesinde Türkiye'den yardım istedi ve topçu atışları ile destek anında verilmeye başlandı.

Koalisyon devletleri olarak bilinen işgal kuvvetlerinin açık açık söyleyemedikleri için İbadi'yi kullandığı Türkiye'nin dışlanması politikası sömürgeci ortakların elinde patladı. Peşmerge Başik'da Türkiye'den yardım istedi ve topçu atışları ile destek anında verilmeye başlandı. Başbakan Binali Yıldırım bugün Başika üssündeki Türk askerinin Barzani'nin askeri gücü Peşmerge'ye Başika'nın IŞİD unsurlarından temizlenmesi için destek verdiğini açıkladı.

DESTEK İSTEDİLER VERDİK

Ayrılmak üzere olduğu Afyonkarahisar'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım "Peşmerge güçleri Başika'da IŞİD'e karşı harekete geçti ve bizim Başika üssündeki askerlerimizden oradaki unsurlarımızdan yardım istediler. Biz de topçularımızla, tanklarla, Fırtına obüslerle destek veriyoruz" dedi.


0 Yorum

Yorum Yap