Pakistan 'Sevgililer Günü'nü yasaklıyorsa vardır bir bildiği

Pakistan, halka açık alanlarda 14 Şubat'ın kutlanmasını yasakladı.

EYLEM | HABER MERKEZİ

Pakistan, kardeş ülkemiz. Öyle böyle değil, komşumuz bile olmadan kardeş olduğumuz memleket. Hani şu İstiklal Harbi zamanlarında ceketini satıp parasını Halife'yi kurtarsın diye Mustafa Kemal'e gönderen hakikatli insanların ülkesi. Mustafa Kemal o parayla banka kurdu diyorlar ama. Biz Kadir Mısıroğlu'ndan duyduk savcılar bize dava açmazlarsa seviniriz.

Neyse işte bu Pakistan halka açık alanlarda 14 Şubat Sevgililer Günü kutlamalarını yasaklamış. Yasaklıyorlarsa vardır bir bildiği.

GEREKÇESİ NE?

Dünyanın çok da beğenmediği ama teknolojide muhtemelen bizden çok ileride olan Pakistan, Sevgililer Günü'nü İslam kültürüne uygun olmadığı için yasaklamış. Öyle de delikanlı adamlar yani. Hem de bu kararı İslamabad Yüksek Mahkemesi almış öyle sıradan bir makam da değil. Yani insanlar neden meydana akın edip 14 Şubat kutluyordu bilemiyoruz ama biz "Pakistan Türkiye'ye atom bombası vermiş Abi" muhabbetlerinden tanıdığımız Pakistan bir yasak koyuyorsa bir bildiği vardır diyoruz.

Veziristan'da Afgan savaşçıların bulunduğu bölgelere saldırıp Amerika'yı razı edeceklerine böyle yasaklar koysunlar. Ne kadar aklımıza yatmasa da anlamasak da destekleriz yani sıkıntı yok.

Bu arada yasağı Cumhurbaşkanı da savunmuş. Adını vermeyelim şimdi ama biz de buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyoruz: Reis, Cumhurbaşkanım Sevgililer Günü'nün meydanlarda kutlanmasını sen de yasakla. Ortalık yerde ayıp oluyor böyle kutlamalar.


0 Yorum

Yorum Yap