ÖSO Bab kapısında, Esed operasyon hazırlığında

El Bab'a bir kaç kilometresi kalan OSÖ artık merkeze çok yakın. Bunun yanında Esed rejiminin Bab'a operasyon düzenleyeceği belirtiliyor.

EYLEM | HABER MERKEZİ

İran yayın organı Fars Haber Ajansı'nın geçtiği bir haberde Esed ordusundan bir yetkili "Suriye hava kuvvetleri, Bab şehri semalarından ordu ve müttefiklerinin şehre operasyon başlatacağını ve halka bölgeyi boşaltmasını söyleyen binlerce bildiri attı" dedi.

"TÜRKİYE'NİN GİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Haberde aynı yetkilinin "Suriye ordusu ve müttefikleri, Türkiye'ye bağlı güçlerin Bab'a saldırmasına izin vermeyecek" dediği aktarıldı.

ÖSO'YA KARŞI PYD

ÖSO'nun Bab'a 1 km yaklaştığı ve buna karşılık SDG ve rejim ordusunun ilçenin batı kesimlerine konuşlandırıldığı da açıklandı.

ÖSO BAB KAPISINDA

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu Bab'a çok yaklaştı. Al Jazeera'ye göre birlikler, merkeze 2.7 kilometre uzaklıkta. ÖSO'nun IŞİD ile savaşmak dışında diğer bir hedefi ise: PYD'nin ilan ettiği Afrin ve Kobani kantonları arasında oluşturmaya çalıştığı koridoru engellemek.

ABD ve RUSYA, ÖSO'YU İSTEMİYOR

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 1 Kasım'daki Moskova ziyaretinde de gündeme gelen konuda Ankara, El Bâb'a girmeyi hedefleyen Fırat Kalkanı Operasyonu'nun rejime değil, IŞİD ve YPG koridoruna yönelik olduğunu Rus yetkililere iletti. El Bâb'a girilmesi halinde TSK destekli ÖSO birlikleriyle Halep'nin kuzeydoğusundaki rejim güçleri arasında küçük bir bölgenin, iki tarafın da ilerlemeyeceği ve çatışmaları engelleyecek şekilde bırakılması da ihtimaller arasında.


0 Yorum

Yorum Yap