'Öldürdüğümüz PKK'lılar arasında Ermeniler var'

Çavuşoğlu, Türkiye'yi teröre destek vermekle suçlayan Ermenistan heyeti başkanına Türk askerinin öldürdüğü ;PKK'lı Ermenileri hatırlatarak cevap verdi.

EYELM | HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu kapsamında dün gerçekleştirien "Siyasi Güvenlik" oturumunda "Türk Dış Politikası ve Bölgesel Güvenlik" başlıklı konuşma yaptı.

Konuşması sırasında Ermeni Heyeti Başkanı Koryun Nahapetyan'ın "Türkiye'nin DAEŞ'e destek evrdiği bilinen bir gerçek..." ifadelerine şu şekilde cevap verdi:

"Değişik görüşlerimiz olabilir. Ama önce dürüst olmamız lazım. Hele siyasetçiysek çok dürüst olmalısınız. Maalesef Ermeni arkadaşlarımız hiç dürüst olmuyorlar. Nasıl söylersiniz DAEŞ'e destek verdiğimizi. Bugüne kadar hangi ülke Türkiye'nin öldürdüğü kadar DEAŞ teröristini öldürmüştür. Hiç de dürüst olmayan biçimde DEAŞ'a destek verdiğimizi söylüyorsunuz. Bugüne kadar sözde soykırım yalanını gündeme getiriyorsunuz. Siz yalanı tercih ediyorsunuz. Kendinize güveniniz yok. Madem bilimsel bir çalışmaya inanmıyorsunuz yalanı tercih ediyorsunuz. Biraz önceki suçlamalarınızı reddediyorum. Tipik bir maalesef dürüstlüğe sığmayan yaklaşımın bir göstergesidir. Bu konudaki politikalarımız son derece nettir. Yakaladığımız, öldürdüğümüz PKK'ların içinde Ermeniler de var. Bunu da bilgilerine sunmak isterim.

2_6720_2


0 Yorum

Yorum Yap