Ne etti la bu Muhammed Murteca size?

Filistin topraklarını işgal edip adını İsrail olarak değiştiren işgal güçleri tarafından tutuklanan Filistin vatandaşı TİKA çalışanı Muhammed Murteca, doğru düzgün bir delil dahi yokken hala tutuklu. Bugün çıktığı mahkemede yine tutukluğunun devamına karar verildi. Gazze'deki camileri restore eden ve halka insani yardım ulaştıran Muhammed Murteca suçlu ise biz de suçluyuz demektir bu nedenle Muhammed Murteca'nın mahkemesinin Türkiye tarafından takip edilip edilmediğini bilmek istiyoruz.

12 Şubat'tan bu yana işgal altındaki Filistin topraklarının güneyinde işgal rejiminin Nefha toplama kampında tutulan TİKA'nın Gazzeli çalışanı Muhammed Murteca'nın neden hala serbest bırakılmadığını merak ediyoruz. Daha da ötesi İsrailli işgalcilerin devlet kurumu dedikleri bir kurumun bir çalışanını biz gözaltına alsak neler olurdu onu da merak ediyoruz. Daha da ötesi alıp alamayacağımızı dahi merak ediyoruz. Ama bu meraktan daha önemli olan en başta bizim menfaatimize çalışan ve muhtemelen bizim menfaatimize çalıştığı için hakkında uydurulmuş bir istihbarat dosyası ile gözaltına alınan Murteca'nın mümkün olduğunca hızlı bir şekilde işgalcilere ait toplama kampından çıkarılması.

Bu arada Anadolu Ajansı geçtiği haberde mahkemenin görüldüğü kentten Biru's-Seba olarak bahsetmiş ki bu kötü haberdeki belki de en güzel detay buydu. Gazetecilik, adamlık, delikanlılık bütün medya İsrai ağzıyla o kentten Beersheva diye bahsederken o kentin asıl adını kullanabilmektir. Allah emeği geçenlerden razı olsun.

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (işgalcilerin FBI'ı oluyor bu), TİKA'nın Gazze'deki faaliyetleri üzerinden Muhammed Murteca'nın teröre destek verdiğini iddia etmekteyken artık bir istihbarat teşkilatının söylemiyle adam tutuklanabilen şu işgalci Yahudi kabilelerine devlet demenin de bir anlamı kalmamış oldu.

Şin-Bet'e göre Murteca, Gazze halkının meşru direniş ordusu İzzettin El Kassam Tugayları'na insan yardım sağlıyordu.

İsrail ne der bilmiyoruz ama Kassam Tugayları Gazze halkıdır, Gazze halkı Kassam Tugayları'dır.

Kafanız karıştıysa tersten okuyun da bırakın Muhammed Murteca'yı.

Gerçi Muhammed Murteca'yı siz öldürseniz dahi biz Türkiye'de önce dava açıp sonra o davaya has olarak egemenlik haklarımızdan vazgeçebiliriz ama siz yine de bırakın.


0 Yorum

Yorum Yap