'Ne demek seferberlik ilan ediyorum!?'

Birileri muhtarlarla hesabını hala göremedi... Erdoğan'ın Milli seferberlik açıklamasını beğenmeyen CHP'ye göre bu 'söylenecek şey değil' hele ki 'muhtarların yanında söylenecek şey' hiç değil...

EYLEM | HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seferberlik ilanına tepki gösterdi. CHP'ye göre hatalı bir açıklama olmasının yanı sıra 'Muhtarlarla toplantı yaparken söylenecek şey değil...' Parti adına TBMM'de açıklama yapan Engin Altay, Cumhurbaşkanı'nın terör örgütü PKK'ya "itibar kazandırdığını" söyledi.

İşte o ifadeler:

"İTİBAR" MEVZUSU

"Cumhurbaşkanı bu açıklamasıyla Türkiye Cumhuriyetinin bir savaş halinde olduğunu iddia etmişti. Biz böyle düşünmüyoruz. Devletler devletlerle savaşır. Terör örgütleriyle savaşmaz, tepesine çöker ve onu itibarsızlaştırır. Böyle bir seferberlik ilanı uluslararası kamuoyunda PKK'ya meşruiyet kazandırmasına neden olur. Türkiye Cumhuriyetini adi bir terör örgütüne muhattap etmiş olursunuz, yanlışlık buradadır. Orta yerde bir anayasa var. TBMM'ye sorumlu olan başbakan var. Meclis'e hesap verecek olan başbakandır."

''MUHTARLARLA SOHBET EDERKEN YAPILACAK AÇIKLAMA DEĞİL''

"Sayın cumhurbaşkanı anlaşılıyor ki bugün yapılan liderler zirvesinin üstüne çökmüştür bu açıklamasıyla. Liderler zirvesini de istismar etmeyin. 78 milyonu hedef haline getirdiğiniz ülkede terör örgütleri üzerinden siyaset yapmayın. Bugün yapılan liderler zirvesi üzerine böyle bir açıklamayla çökmek cumhurbaşkanına bir şey kazandırmaz. Seferberlik ilanı cumhurbaşkanının saygıdeğer muhtarlarla sohbet ederken yapabileceği bir açıklama değildir. Ne şartlarda ilan edileceği ilgili kanunlarda düzenlenmiştir. Hükümete terörle mücadelede her türlü siyasi desteği vermeye hazır olduğumuzu tekrar beyan ediyorum."


0 Yorum

Yorum Yap