Müttefik olmamakta müttefik misiniz?

İbrahim Kalın’ın İncirlik üssüne ilişkin çıkışı ve Türkiye’nin ‘Türkiye ile müttefik olmama konusunda müttefik olan’ müttefikleri üzerine…

EYLEM| HABER MERKEZİ

Türkiye'nin en 'cool' siyasi ve bürokratik figürlerinden İbrahim Kalın, Türkiye'nin son zamanlarda özlemle beklediği çıkışı yaptı ve tabiri caizse "İncirlik Üssü nedir yani, canımız isterse kapatırız" dedi.

FAZLA MÜTTEFİKİ OLAN VAR MI?

"DEAŞ ile mücadelemize müttefiklerimiz de destek vermeli" ifadelerini kullanan İbrahim Kalın aslında, "Bu nasıl ittifak ki ne zaman zorda kalsak ‘Fazla müttefiki olan var mııı?' arayışına mecbur kalıyoruz" demeye de getirdi. Elbette Kalın'ın "Müttefik de müttefik" dediği ülke ABD.

DURUMUMUZ YOK

ABD ise uzun süredir "Yani müttefikiz tabi ama bizim de durumumuz yok" edasında. Elbette tek sıkıntı bundan ibaret değil. Kalın, ABD ile ilgili öyle meselelere girdi ki bir ara Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor zannettik.

ABD'NİN PLASTİK SURATLI BASIN SÖZCÜLERİNE SORUYORUZ

"Amerikan yönetimi Suriye muhalefetine verdiği sözleri tutsaydı" dedi İbrahim Kalın, "Belki de Halep'te yaşananlar yaşanmazdı"... Şimdiye kadar ciddi biçimde soran olmadı ama biz soralım: ABD, Suriye muhalefetine ne söz vermişti? Tam olarak hangi sözü tutmadı?

Biraz uzakta olsak da internetin gücüne inanarak soruyoruz Amerika'nın plastik suratlı basın sözcülerine: Ne söz verdiniz de tutmadınız?

“NEDİR YANİ KAPATIRIZ!”

İbrahim Kalın son darbeyi ise İncirlik üzerinden vurmaktan çekinmedi. Obama tam olarak gidemediği ve Trump da tam olarak gelemediği için yarı başsız kalan ABD'ye "İstersek İncirlik'i kapatırız" dedi. Tam olarak Amerikalı sözcülere nazire yapar gibi hem de: İncirlik'i kapatma hakkı her zaman bizim elimizde var. Ama dediğim gibi önce şartlar değerlendirilir. Egemenlik hakları çerçevesinde tasarruf hakkı bizdedir.


0 Yorum

Yorum Yap