Megane 2 debriyaj balatası kaç km'de değişir?

Megane 2’nin baskı ve debriyaj batalası kaç km’de değiştirilir? Renault’un döneminde en çok satan efsane kasa araçlarından olan Megane 2’nin debriyaj balatası değişim periyotlarına ilişkin bilgiler ayrıntılı metnimizde.

Megane 2 araçlara binenlerin bileceği üzre baskı balata olarak da anılan debriyaj balatası zamanla sertleşir ve pedal yukarıda kavramaya başlar. Peki baskı değişimi ne zaman yapılır? Megane 2 debriyaj balatası değişimi ortalama kaç km'de yapılır? İşte cevabı;

MEGANE 2 DEBRİYAJ BALATASI KAÇ KM'DE DEĞİŞİR?

Megane 2 debriyaj balatası değişimi için 3 farklı km verebiliriz. Bunlar aciliyet ve tedbire göre değişen durumlardır.

SORUNSUZ BİNEYİM KAFAM RAHAT OLSUN

Aracıma sorunsuz bineyim, baskı balata nerede patlayacak diye düşünmeyeyim diyenler için en sağlıklı olanı Megane 2'nin debriyaj balatasını 60 bin km'de değiştirmektir.

GENEL OLARAK KAÇ KM GİDİYOR?

Buna karşılık debriyaj balatasını değiştirmeyenler ortalama ne kadar yol yapabiliyor diye soracak olursanız buna da 100 bin km diyebiliriz.

“SONUNA KADAR GİDEYİM”CİLER

Gittiği yere kadar gitsin ama son raddeye geldiğimi de anlayayım diyenler için de şunu söyleyebiliriz. Megane 2 aracınızın debriyaj balatasının değişme zamanının geldiğini şuradan anlayabilirsiniz. Debriyaj sertleşir. Vites değiştirirken diz kapağınız bu sertlikten rahatsız olur ve bazen dizinizde kütleme yaşarsınız. Bunları yaşadığınız halde bekliyorsanız sağlıklı davranmıyorsunuz demektir.

Kazasız sürüşler…


0 Yorum

Yorum Yap