Mazda 3 önden gelen ses nasıl geçer? Mazda’da konsol kısmından gelen çıt sesi

Özellikle 3. Nesil Mazda 3 araçlarda konsoldan mı motor kabininden mi geldiği anlaşılmayan ses problemi yaşıyorsanız müjde. Mazda 3 önden gelen ses sorunu tespit edildi ve çözüldü. Dahası bu sorun bir kronik sorun ve servis ücretsiz çözüm sağlıyor.

Türkiye otomobil pazarının sıradışı üyesi Mazda 3'lerde genel olarak memnuniyetin yanında bazı küçük problemler yaşanabiliyor. 2014-2017 kasa Mazda 3'lerde aracın ön bölümünden gelen çıt sesi kullanıcıları rahatsız ediyor.

MAZDA 3 ÖNDEN GELEN SES

Özellikle aracın esnediği küçük çukur ve kasislerde ön sol ya da ön sağdan gelen çıt sesi için müjde. Bu ses Mazda'nızın konsolundan değil motor kabininde kaputun altındaki bağlantı noktalarından geliyor.

KRONİK BİR SORUN VE SERVİS ÇÖZÜYOR

Bu sorun kaporta montajı sırasında birbirine değen iki metal parçanın çıkardığı ses olarak tespit edildi. Mazda servisine gittiğinizde Mazda 3'ünüzde önden gelen sesi ustanıza anlatırsanız birkaç çekiç darbesi ile bu sesin çözüldüğünü göreceksiniz.

Mazda yetkili servislerinde ustalar bir kumaş sardığı tornavidayı kritik noktalara dokundurmak suretiyle arkasından yaptığı çekiçli 3-4 vuruş sonrasında kalıcı olarak sorunu çözüyor.

Üretsiz olarak çözdürdüğünüz bu sorunun ardından Mazda'nıza huzurla binebilirsiniz.


0 Yorum

Yorum Yap