Kritik soruyu Türkeş sordu: Bahçeli bize neden yardım ediyor?

EYLEM | HABER MERKEZİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başkanlık konusu -muhalefetin tabiriyle- kapanmışken, 11 Ekim 2016'da yaptığı "Şu anda Anayasa çiğnenmekte ve suç işlenmektedir" çıkışı ile konuyu tekrar Türkiye gündeme taşıdı.

Özellikle ana muhalefetin "Bahçeli neden bunu yaptı?" sorusu son günlerde yerini "Acaba Bahçeli, başkan yardımcısı mı olacak?" sorusuna bıraktı.

Bahçeli'nin gayreti için Ak Parti'den de ilk defa bir ses yükseldi.

Hürriyet'e konuşan başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Ya hu ne oluyor?" dedi.

İşte Türkeş'in o açıklaması:

Eğer medyanın speküle ettiği gibi müşahhas bir talebi varsa (başkan yardımcısı olmak istiyorsa) bu açıkçası beni daha rahatlatır. ‘Başkanlık için referanduma gidelim, bu arada da bir milli mutabakat hükümeti olsun. MHP'yi de alın ki yüzde 50'yi aşmış bir iktidarla halledelim' gibi elle tutulur bir talepse zikrettiği, bu AK Parti'yi rahatlatır. Ama eğer diyorsa ki ‘Ben bunu ülkenin gündeminden kalksın diye Allah rızası için yapıyorum, karşılığında da hiçbir talebimiz yok', o zaman bunu siyasi aklın daha iyi değerlendirmesi gerekiyor. Sayın Bahçeli bunu aniden gündeme attı ve bize yardımcı oluyor. Peki çok teşekkür ederiz ama Sayın Bahçeli muhalefetteki bir partinin genel başkanıdır. ‘Aniden niye bize yardımcı oluyor' diye düşünmemiz gerekir.


0 Yorum

Yorum Yap