Köpek sevmek abdesti bozar mı?

Köpekler evde beslememiz caiz olmamasına rağmen, zaman zaman cana yakınlıklarıyla sevgisine karşı koyamadığımız varlıklar... Abdestiniz var, namaz kılmak üzeresiniz ve yolda gördüğünüz bir köpeği sevdiniz. Peki Köpeğin salyası, tüyleri, ya da derisi nedeniyle abdestiniz bozuldu mu? Köpek sevmek abdesti bozar mı? İşte ayrıntılar ve köpek abdest ilişkisi

Köpek sevmek abdesti bozar mı? Bilindiği gibi gedi.com.tr olarak dini konularda siyasi bir aidiyet ya da herhangi bir zümrenin menfaatine göre fetva vermediğine emin olduğumuz Nureddin Yıldız hocaefendinin fetvalarına öncelik veriyoruz.

KÖPEK SEVMEK ABDESTİ BOZAR MI?

Köpek sevmenin abdesti bozup bozmadığı konusuyla ilgili de öncelikle baktığımız Nureddin Yıldız fetvalarında ayrılmış bir bölüm bulduk ve bunu siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz. Nureddin Yıldız "Köpek sevmek abdesti bozar mı?" sorusuna "bozmaz" diyor ve ekliyor. “Sevmek için dokunduğunuz köpeğin salyası veya derisi abdesti bozmaz. Ancak köpek necis olduğu için onun değdiği yer ile ilgili durum farklıdır” diyor.

Ancak yine de köpek sevdikten sonra eğer imkanınız var ise ellerinizi yıkamanız, üstünüze dokunmuş ise orayı temizlemeniz daha doğru olacaktır.

Özetle; Köpek sevmek abdesti bozmaz. Ancak her ne kadar yeniden abdest almanız gerekmese de köpeğe dokunduktan sonra eliniz ya da üzerinizi temizlemenizde fayda var.

Nureddin Yıldız'ın kastettiği köpeğin değdiği yer konusu da şöyle ki; Burada kasıt oturacağımız, secde edeceğimiz yerdir. Ve bununla ilgili fetvaya da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İlgili soru;
Köpeğin değdiği yerde namaz kılınır mı?


0 Yorum
  1. Editörün ek notu

    Editör Notu: Yukarıdaki fetva Hanefi mezhebi için geçerlidir. Şafi mezhebine göre ise köpek ile ilgili hükümler daha katıdır. Şafi mezhebinde köpek tümüyle necistir ve köpeğe temas abdesti bozar

  2. Mithat Gediman

    Şafiilerde bozar. Hoca Hanefiye göre hüküm vermiş.

Yorum Yap