Kızılderili enkazı Trump'ın kucağında

Obama, ABD'nin 45. başkanı Donald Trump'a enkaz bırakmaya devam ediyor.

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Suriye ve Irak'ta felaketle sonuçlanan "geriden izleme politikası" Obama iktidarının Trump'a Ortadoğu konusunda attığı en büyük kazık oldu.

Şimdi de iç politikada 45. Başkan'ın Meksika'ya duvar hayallerinin üzerine tuz biber olacak bir karar alındı.

BORU HATTI RAFA KALKTI

Haftalardır devam eden "boru hattı" gerilimini, yerli Kızılderililer ve çevreciler kazandı. Buna göre ABD'de askeri niteliğe sahip olmakla birlikte, kamuya mal edilen inşaat projelerinin kamu çıkarını gözetip gözetmediğini ya da çevresel olarak uygun olup olmadığını denetleme hakkına sahip olan federal kuruluş olan Ancak Amerikan Kara Kuvvetleri'ne bağlı İstihkam Birliği, projeye izin vermedi.

504356807

NE OLMUŞTU?

Dakota Petrol Boru hattı projesi, ABD'de çevreciler ve Standing Rock Sioux (Duran Kaya) kabilesi yerlileri tarafından doğal koruma alanlarıyla su kaynaklarına zarar vereceği gerkeçesiyle protesto ediliyordu. Twitter'da #NoDAPL hashtag'iyle desteklenen protestolar sırasında polisin köpekli müdahaleleri ve sert tutumları eleştirilmiş, bir çok göazltı ve tutuklama yaşanmıştı.

TUMP'IN KUCAĞINDA

Konunun Trump'ı ilgilendiren kısmı ise yeni başkanın söz konusu durum ile ilgili yeni bir karar vereceği beklentisi. Zira Trump, projeyi üstlenen şirkette hisse sahibi.

45. Başkan Trump'ın sözcüsü Jason Miller "Söz konusu petrol boru hattının yapımı destekliyoruz. Beyaz Saray'a geçtiğimizde durumu yeniden gözden geçirip uygun kararı vereceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Bakalım Trump, Obama'nın enkazının altından nasıl kalkacak...


0 Yorum

Yorum Yap