'Kimse bizden yargıya müdahale etmemizi beklemesin'

Türkeş HDP'lilerin gözaltına alınmaları ve tutuklanmaları ile ilgili 'Kimse bizden yargıya müdahale etmemizi beklemesin' dedi.

Plan ve Bütçe komisyonunda söz alan CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu, HDP'li vekillerin tutuklanmasını eleştirdi. Bekaroğlu'nun sözlerine Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç müdahale ederken Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş cevap verdi.

Türkeş "Kimse bizden yargıya müdahale etmemizi beklemesin" dedi.

İşte Türkeş'in konu ile ilgili açıklamaları:

"Milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili Sayın Bekaroğlu'nun sözlerinde bir tenakuz var. Milletvekillerini yargı davet ediyor ifadeye, dokunulmazlıkları da kaldırılmış. Herhangi bir vatandaş gibi ifadeye gitmeleri gerekiyor. MHP lideri Sayın Bahçeli gitti, ifadesini verdi, çıktı. Demek ki onlar da gitseydi bugün bunlar yaşanmayacaktı. Yani sistemi buradaki arkadaşların karıştırmaya kalktığını niye göz ardı ediyoruz da hukuk herkese uygulanmaya kalkılırsa buna neden CHP Milletvekili Sayın Bekaroğlu itiraz ediyor ve rahatsız oluyor, bunu anlamıyorum."

"Vatandaş gitmediğinde kulağından tutup götürüyorsun. Milletvekili olup, orada burada 'Ben ifade vermem' diyecek buna da dokunmamasını bekliyordunuz."

"Türkiye artık yurt dışında yaşayan vatandaşlarına karşı daha sorumlu ve vizyoner bir politika izlemektedir. Soydaş ve akraba topluluklarımıza yönelik çalışmalar sayesinde Türkiye tarihi ve kültürel bağları olan ülke ve topluluklarla daha da yakınlaşmaktadır."


0 Yorum

Yorum Yap