Kılıçdaroğlu 'Yürütme'den 'Yargı'ya müdahale istedi!

Merkez Bankası eleştirisine 'ama kuvvetler ayrılığı', yargı eleştirisine 'ama kuvvetler ayrılığı' , AYM eleştirisine 'ama kuvvetler ayrılığı' diyen CHP Genel Başkanı yargının işini bakın hangi kuvvetten istedi...

EYLEM | HABER ANALİZ

Recep Tayyip Erdoğan karşısında kendini aşkla konumlandıran, bu uğurda milli menfaatleri bile karşısına alma noktasına gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen üçlü zirvede Başbakan'dan Cumhuriyet Gazetesi'nin terörle irtibat, ilişki ve yardım gibi çeşitli suçlardan tutuklu olan yöneticilerinin iddianamesinin hemen hazırlanarak serbest bırakılmasını istediği ortaya çıktı.

HANGİSİ GERÇEK KILIÇDAROĞLU?

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HSYK, AYM, Merkez Bankası gibi odakların kararlarını eleştirmesini "Kuvvetler ayrılığını ihlal" , "yargıya müdahale edemezsin" tezleriyle karşıladığı biliniyor.

Aynı Kılıçdaroğlu bugün "Yürütme"nin başına "Yargı şunu yapsın, peşinden de şu kararı versin" talebinde bulundu...

"Ee kuvvetler ayrılığı?"

* Kuvvetler (güçler) ayrılığı, devlet organları olan yasama, yürütme ve yargı güçlerinin birbirinden ayrılmış ve birbirine müdahale edemeyecekleri devlet yönetim modelidir.


0 Yorum

Yorum Yap