Kılıçdaroğlu, toplumun hassasiyetlerini kaşıyor...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık etti.

EYLEM | ANALİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrası bir bildiri yayınlanmıştı. HDP'li vekillerin tutuklanması ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonun eleştirildiği bildiriye Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan suç duyurusunda bulunmuştu.

Bunun ardından dün akşama doğru bir araya gelen CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda yine HDP'li vekillerin tutuklanması ve söz konusu bildiri gündeme geldi.

"BİZ DE TUTUKLANIR MIYIZ?"

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre MYK'da gündeme gelen HDP konusundaki en büyük endişe "sıranın CHP'ye gelip gelmeyeceği" konusu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BİLDİRİ TARTIŞMASINA "ATATÜRK" BOYUTU

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve AK Parti'nin bildiriden neden rahatsızlık duyduğunu anlamadığını söyledi. Haberde Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi böldürmeyeceğiz ifadelerinden mi, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız ifadelerinden mi?" dediği not edildi.

NEDEN 10 KASIM'DA?

Gazi Mustafa Kemal'in ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'a saatler kala Kılıçdaroğlu'nun neden böyle bir açıklama yaptığı ise merak konusu.

Ne Ak Parti'nin ne de Cumhurbaşkanı'nın suç duyurusu konusunda "Mustafa Kemal"in adını dahi anmadıkları ve konunun Gazi ile hiç alakası olmadığını herkes biliyor.

Kılıçdaroğlu, "laiklik" tartışmaları ekseninde devam eden bu "Atatürk" tartışmasını ortaya atarak toplumu "bölmeye çalışmıyor" ama milletin sahip olduğu bütün değerlere aynı oranda kucak açan ve Beştepe'de "Ata'yı anıyoruz" programı ile Gazi'yi anan, hatırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "bölüyor" öyle mi?


0 Yorum

Yorum Yap